Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Πενταετής κάθειρξη σε συνδικαλιστή του Αγρινίου για υπεξαίρεση

Σε γνωστό συνδικαλιστή στον χώρο της εκπαίδευσης και αυτοδιοικητικό στην περιοχή του Αγρινίου, επιβλήθηκε βαριά ποινή χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Ο εκπαιδευτικός, που συνδικαλίζεται εδώ και χρόνια στον επαγγελματικό του χώρο, ενώ έχει πολιτευτεί αρκετές φορές στην Αυτοδιοίκηση και ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου το 2002, σύμφωνα με το κατηγορητήριο διώχτηκε για "υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα, το αντικείμενο δε της πράξης, είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας"

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 26 και 27 Ιουνίου και συνεχίστηκε στις  5 Ιουλίου, μιας και υπήρχε  πολύ υλικό, ενώ παράλληλα εξετάστηκαν  και πολλοί μάρτυρες. Την τελευταία  ημέρα απολογήθηκε ο κατηγορούμενος, ενώ αγόρευσαν και οι δικηγόροι του. Ο συνδικαλιστής, έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό του έσπευσαν μέλη του προεδρείου της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας και κάποια άτομα από τοπικές κινήσεις πολιτών.

Πάντως τα όσα υποστήριξε όπως φαίνεται δεν έπεισαν και τόσο τους τρεις δικαστές, αφού καταδικάστηκε  με ομόφωνη απόφαση  σε πενταετή κάθειρξη . Η βαρύτατη αυτή ποινή, έχει ανασταλτική ισχύ, δηλαδή ο καταδικασθείς δεν θα φυλακιστεί, μέχρι την διεξαγωγή του πενταμελούς Εφετείου, όπου αναμένεται να προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Η  όλη υπόθεση, έχει ιδιαίτερο τοπικό ενδιαφέρον, μιας και αφορά σε δημόσιο πρόσωπο που είναι ενεργό στην τοπική κοινωνία και έχει αρκετές φορές ζητήσει την ψήφο των πολιτών, με πλέον πρόσφατη τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Επίσης, έχει πρωτοστατήσει σε κινήσεις πολιτών, με πρωτοβουλίες στο κίνημα «δεν πληρώνω» κλπ.

Συγκεκριμένα,  σχετίζεται με υπεξαιρέσεις  που διαπιστώθηκαν, την περίοδο 1998 έως 2002, όταν ο κατηγορούμενος ήταν διευθυντής, πρόεδρος και ταμίας της Σχολικής Επιτροπής  σε δημόσιο σχολείο, στην περιοχή του σημερινού δήμου Αγρινίου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2002 , όταν ο καταδικασθείς εκπαιδευτικός, ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου. Μάλιστα, είχε καταθέσει μήνυση κατά της εφημερίδας που αποκάλυψε το θέμα (εφημερίδα «Εβδομάδα»), η οποία δικαιώθηκε εις διπλούν.

Ο  εκπαιδευτικός, τιμωρήθηκε πειθαρχικά, χωρίς όμως να του επιβληθεί οριστική παύση, αλλά πεντάμηνη παύση, που έχει επικυρωθεί, ενώ με αφορμή τις καταγγελίες, ξεκίνησε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, που συνεχίστηκε  μέχρι τώρα, με την εκδίκαση της από το Εφετείο.

Η καταδικαστική απόφαση αναμένεται να σταλεί στην προϊσταμένη υπηρεσία του εκπαιδευτικού, που καλείται να εξετάσει εκ νέου την υπόθεση πειθαρχικά, σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγή: www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...