Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Έφοδοι σε μπαράκια για αδήλωτη εργασία...

Στα μπαράκια σε τουριστικά θέρετρα, αναμένεται να εστιαστούν οι έλεγχοι των επιθεωρητών εργασίας για να πιάσουν την αδήλωτη εργασία. Μέσα στην βδομάδα ξεκινούν τα μεικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και του ΙΚΑ, συνεπικουρούμενοι και από 240 υπαλλήλους…

του Υπουργείου Εργασίας, σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα. Επιλέγοντας συγκεκριμένους χώρους, ώρες και για συγκεκριμένα επαγγέλματα, στοχεύουν στον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας. Πρόκειται για ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο κοινής δράσης που τίθεται άμεσα σε πλήρη εφαρμογή, με σκοπό να παταχθεί το φαινόμενο παραδειγματικά και να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε ώρες αιχμής ανάλογα με το επάγγελμα. Έχει εντοπιστεί ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά αδήλωτης εργασίας, που κινείται στο 25% πανελλαδικά, παρουσιάζονται στους τομείς της εστίασης, στα καφέ μπαρ, στη νυχτερινή διασκέδαση, στη φιλοξενία, την καθαριότητα, τις κατασκευές, τη μεταποίηση, τις ταχυμεταφορές, τις διανομές κατ’ οίκον και τις υπηρεσίες ασφαλείας (security). Έμφαση θα δοθεί στις περιοχές τις Κεντρικής Μακεδονίας, του Νοτίου Αιγαίου, της Δυτικής Ελλάδας, στο Ιόνιο και την Κρήτη. Ο ΣΕΠΕ υπολογίζει ότι αν η αδήλωτη εργασία μειωθεί στο 12% του συνόλου, θα αυξηθούν τα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία κατά 6-8 δισ ετησίως.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...