Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη κατά της πώλησης του ΟΠΑΠ

OPAPImage via Wikipedia
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 25 Μαΐου προχωρούν οι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ ΑΕ και της ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών ΑΕ, αντιτασσόμενοι στην πώληση του ποσοστού του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, χαρακτηρίζοντάς τη παράλογη και ύποπτη.
«Η απόφαση της κυβέρνησης για εκχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές του ποσοστού του Δημοσίου στην ΟΠΑΠ ΑΕ, την κατά τεκμήριο πιο κερδοφόρα διαχρονικά ελληνική εταιρεία με συμμετοχή δημοσίου, είναι επιλογή που στρέφεται από κάθε άποψη κατά του δημοσίου συμφέροντος» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους
«Σε περίπτωση που δεν ξεπουληθεί η ΟΠΑΠ ΑΕ και ταυτόχρονα τηρηθεί το δικαίωμα της 1ης προαίρεσης που έχει η εταιρεία για κάθε νέο παιχνίδι (όπως τα παιγνιομηχανήματα) και το δικαίωμα διάθεσης των αδειοδοτημένων παιχνιδιών με κάθε πρόσφορο τρόπο (άρα και μέσω διαδικτύου), τότε τα οφέλη του δημοσίου από τις δραστηριότητες της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. θα εκτοξευθούν σε 1,2 έως και 1,5 δισ. ευρώ για κάθε έτος. Με αυτά τα δεδομένα, η πώληση αποτελεί πραγματικό έγκλημα κατά του δημοσίου, αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο υποψήφιος αγοραστής, μαζί με τις μετοχές, αγοράζει και τη διαχείριση των εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηματικών διαθεσίμων της ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά και μια εταιρεία με μηδενικό δανεισμό και συνεπώς απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης και επενδύσεων» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.
«Οφείλουμε να ξεσκεπάσουμε τα σκοτεινά σχέδια των εντολοδόχων της τρόικας και να τους αποδείξουμε ότι δε θα αποδεχθούμε τη μοίρα της καμαριέρας. Θα αντισταθούμε με κάθε μέσο στο παράλογο ξεπούλημα της παραγωγικής δημόσιας περιουσίας εις βάρος του Εθνικού συμφέροντος αλλά και του Έλληνα πολίτη» προστίθεται.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...