Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Δημοκρατική Συμμαχία: Η Πρωτομαγιά αφετηρία για νέα αρχή.

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την εργατική Πρωτομαγιά:

«Οι μύθοι και τα στερεότυπα των τελευταίων τριάντα χρόνων έχουν καταρρεύσει, τα πρότυπα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού έχουν αποκαλυφθεί και εκπέσει, η εποχή των ανέξοδων παροχών έχει παρέλθει.
Τώρα το νόημα της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων που προκαλεί ο σύγχρονος διαχωρισμός των Ελλήνων σε εκείνους που είναι μέσα στο σύστημα και στους υπολοίπους, που είναι αποκλεισμένοι απ’ αυτό. Με πιο χαρακτηριστική την έκφραση αυτή μεταξύ όσων θέλουν να διατηρήσουν στρεβλώσεις και αγκυλώσεις που συμβάλλουν στα τεράστια ελλείμματα του κράτους απέναντι στους 270.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που έχασαν μέσα σ’ ένα χρόνο τη δουλειά τους, χωρίς κανείς από τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό να νοιαστεί γι’ αυτούς.
Το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που ζούμε, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και συλλογικής νοοτροπίας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι επιλογές, ευκαιρίες και προοπτική για τους Έλληνες εργαζόμενους μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από μια καινούργια αρχή που θα στηρίζεται στην αλήθεια και το ρεαλισμό. Στην απελευθέρωση της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής από τα δεσμά του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ένα ξεκάθαρο σκοπό: Να διαμορφώσει ένα σχέδιο σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία του κράτους, στην οργάνωση της πολιτείας, στις πολιτικές κοινωνικής συνοχής, στο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας με στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...