Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες απεργίες της ΠΝΟ

Την αναστολή των προαναγγελθέντων απεργιακών κινητοποιήσεων για τις18 Μαϊου, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετά την  υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών, από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.

Σύμφωνα με τα περισσότερα ναυτεργατικά σωματεία, το βασικό αίτημα για την απεργιακή κινητοποίηση στις 18 Μαϊου, που ήταν η υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2010 και το 2011 επετεύχθη, ωστόσο θα συμμετάσχουν κανονικά στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 11 Μαϊου, με απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Με την απόφαση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 18 Μαϊου, διαφώνησαν τα τρία ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ τα οποία αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της ΠΝΟ.

Οι ναυτεργάτες εκτός της υπογραφής των ΣΣΕ, έχουν κι' άλλα αιτήματα, όπως η απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, η προστασία των θέσεων εργασίας, η ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσής τους, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, προχώρησε στην υπογραφή των συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών που εκκρεμούσαν εδώ και καιρό και οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις 1,5% για το 2010 και 1% για το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες με την απόφαση του υπουργού φαίνεται δυσαρεστημένη η μια εκ των δύο ακτοπλοϊκών ενώσεων που υπάρχουν σήμερα η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας . Ωστόσο επίσημη τοποθέτηση για το θέμα αναμένεται να υπάρξει από το προεδρείο της τη Δευτέρα.

Πάντως όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, τις συμβάσεις των ναυτεργατών από τη στιγμή που τις υπέγραψε ο υπουργός, βάσει του νόμου είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...