Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Να ακυρωθούν απαλλαγές εφοριακών από κυρώσεις ζητάει από το ΣτΕ ο Λ. Ρακιντζής

Να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Εσωτερικών, με τις οποίες απαλλάχθηκαν εφοριακοί από πειθαρχικές κατηγορίες, ζητάει με ισάριθμες αιτήσεις του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.
Στην μία υπόθεση, ελεγκτής εφορίας στην περιοχή της Λαμίας απηλλάγη από τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος ενώ στην δεύτερη εφοριακός υπάλληλος δέχθηκε απλώς πειθαρχική ποινή της στέρησης δικαιώματος προς προαγωγή ενώ απαλλάχθηκε από τις ίδιες πειθαρχικές κατηγορίες.
Σύμφωνα με τον Λ. Ρακιντζή οι δύο υπάλληλοι προσδιόριζαν χαμηλότερες τιμές σε ακίνητα σε σύγκριση με τις πραγματικές ενώ έκλειναν υποθέσεις ως ειλικρινείς. Αποτέλεσμα ήταν οι φορολογούμενοι να γλιτώνουν την πληρωμή φόρου ενώ σε κάποια περίπτωση πήραν και επιστροφή.
Στην αίτηση του υποστηρίζει ότι η εφοριακός "προέβη σε μη σύννομες πράξεις προκειμένου να προσπορίσει σε τρίτους παράνομο όφελος".
Οι πειθαρχικές αποφάσεις υποστήριξαν ότι οι ενέργειες των εν λόγω δύο εφοριακών υπαλλήλων δεν ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κάτι που δεν ισχύει όπως τονίζει ο Λ. Ρακιντζής. Όπως καταλήγει, το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έλαβε υπόψη του ότι σε βάρος του εφοριακού υπαλλήλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...