Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η ανεργία σαρώνει στη Θράκη

Η ανεργία μαστίζει τη Θράκη και οι τρεις μεγάλες πόλεις έχουν γεμίσει «λουκέτα», νέους ανέργους και βιομηχανικές ζώνες από εργοστάσια, πραγματικά «κουφάρια». 

Στην Αλεξανδρούπολη, με το μεγάλο λιμάνι, δεν υπάρχει αξιοποιημένη παραλιακή ζώνη και το χαρακτηρισμένο από το 2007 ως «διεθνούς ενδιαφέροντος» λιμάνι δεν διαθέτει ούτε στοιχειώδη αίθουσα αναμονής επιβατών και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ παραμένει απομονωμένο από το Αιγαίο - εκτός της Σαμοθράκης. 

Επισήμως η ανεργία σε όλο τον Έβρο είναι στο 16%, το Εργατικό Κέντρο την ανεβάζει στο 22% και από αυτό το ποσοστό το 35% αφορά νέους ανθρώπους που ζουν μέσα στην Αλεξανδρούπολη

Αντιμέτωπη με τα «λουκέτα» και την αποβιομηχάνιση είναι η Κομοτηνή, όπου από τα 99 εργοστάσια που λειτουργούσαν στη βιομηχανική περιοχή, λίγο έξω από την πόλη, σήμερα απέμειναν μόλις 10. Το κυκλοφοριακό με την προβληματική κίνηση των αστικών λεωφορείων στον αστικό ιστό, η αρρυθμία στην καθαριότητα και την έξοδο των απορριμματοφόρων, αλλά και στο κλείσιμο πολλών καταστημάτων στο κέντρο ταλανίζουν την Ξάνθη, τα οποία σύμφωνα με στοιχεία ανέρχονται στα 120!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...