Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

«Λουκέτα» και συγχωνεύσεις σε δεκάδες οργανισμούς

«Λουκέτα» και συγχωνεύσεις σε δεκάδες οργανισμούς, φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου φέρνει το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Στόχος του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τον υπουργό, Γιάννη Ραγκούση, είναι η ορθολογική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, με σκοπό τον περιορισμό του εύρους του, ώστε να διοικείται αποτελεσματικότερα και αποδοτικότερα και να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός με έξοδα λειτουργίας υπηρεσιών και φορέων που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Για το σχέδιο νόμου θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο υπουργός Εσωτερικών.

Με τις ρυθμίσεις που προωθούνται επιχειρείται η κατάργηση, η συγχώνευση ή λύση και εκκαθάριση συγκεκριμένων υπηρεσιών και φορέων, σύμφωνα με απόφαση της σχετικής Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής.

Από το 
υπουργείο Εσωτερικών καταργούνται ως νομικά πρόσωπα το Μουσείο και η Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Από το 
υπουργείο Οικονομικών καταργούνται το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής και το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Από το 
υπουργείο Παιδείας καταργούνται η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών και η Ιόνιος Ακαδημία.

Από το υπουργείο 
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καταργούνται η Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία κι η Ένωση για την Αντισεισμική Προστασία των κρατών - μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου.

Από το 
υπουργείο Υγείας καταργούνται το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας, το Ινστιτούτο Έρευνας και Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, το Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος, το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Έρευνας και το Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες.

Από το 
υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταργούνται τα 51 Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης και η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος.

Τέλος, από το 
υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταργείται το Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

Τίθενται, εξάλλου, σε καθεστώς εκκαθάρισης η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης Α.Ε., το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου, το Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. και η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.

Το τακτικό προσωπικό των υπό λύση και εκκαθάριση εταιρειών ύστερα από αίτηση, όπου εκφράζει την προτίμησή του, μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας και αξιοποιείται σε άλλους φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου. Από τη διάταξη εξαιρείται το προσωπικό της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., του οποίου καταγγέλλονται οι συμβάσεις.

Πέραν αυτών, συγχωνεύονται το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων υπουργείου Οικονομικών με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι ανώνυμες εταιρείες «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας», «Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης», «ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ», και «Κέντρο Ελληνικής Γούνας» συγχωνεύονται στο «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.», όπως και η Εταιρεία Διανομής Αερίου, που απορροφάται από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου.

Τέλος, καταργείται το Δ.Σ. του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και τη διοίκησή του θα ασκεί πλέον το ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.
Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργού Εσωτερικών:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/7f4d3181-8c97-4d49-8212-57bdfe7ff860/Κατάργηση%20και%20συγχωνεύσεις%20υπηρεσιών.pdf .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...