Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν προχωρά σε γενική απεργία η ΓΣΕΕ

Την πρόθεση της ΓΣΕΕ να μην συμμετάσχει στη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για τις 7 Οκτωβρίου εξέφρασε με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος.
"Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί μεγάλες μισθολογικές μειώσεις και την πιο βίαιη επίθεση στα δικαιώματά τους. Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή, αλλά δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε", ανέφερε.
Όπως τόνισε ο Γιάννης Παναγόπουλος, η ΓΣΕΕ δεν σχεδιάζει γενική απεργία για το άμεσο μέλλον. Επισήμανε δε, ότι "παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ, εφαρμόστηκαν οι αυστηρές πολιτικές που περιγράφονται στο Μνημόνιο (με την ΕΕ και το ΔΝΤ) και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις". Παράλληλα εξέφρασε το φόβο του ότι τα μέτρα λιτότητας μπορεί να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή.
"Φοβάμαι ότι, αν δεν αντιμετωπιστεί, η ανεργία θα γίνει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε αντιδράσεις εκτός των θεσμοθετημένων διαδικασιών, από ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί και δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν. Η εκτίμησή μας είναι ότι οι άνεργοι θα αυξηθούν κατά 150.000 - 170.000 άτομα το 2011", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης για την εργασία στις 29 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιήσει πορεία στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...