Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Απεργία αύριο στον ΟΣΕ


Νέες κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των σιδηροδρόμων, το οποίο προωθεί το Υπουργείο Υποδομών. 

Έτσι, την Τρίτη δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια τρένων, ενώ προβλήματα θα δημιουργηθούν και προβλήματα στα δρομολόγια του προαστιακού. Επίσης, την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τις 06:00 έως τις 09:00, από τις 14:00 έως τις 17:00 και από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών χαρακτηρίζει την απεργία «πρώτη απάντηση στην ανακοίνωση του νομοσχεδίου που αφορά την διάλυση του ΟΣΕ και την επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στον εργασιακό μεσαίωνα». Να σημειωθεί ότι για κάθε ημέρα λειτουργίας του, ο ΟΣΕ βάζει μέσα τον Έλληνα φορολογούμενο περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ κατά μέσο όρο, καθώς οι υπάλληλοι του οργανισμού ξεπερνούν τους 6.000, ενώ τα περισσότερα δρομολόγια είναι ζημιογόνα. 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την Παρασκευή από το Υπουργικό Συμβούλιο, 2.351 εργαζόμενοι του ΟΣΕ θα μεταταχθούν σε άλλες θέσεις του δημόσιου τομέα, τα ζημιογόνα δρομολόγια θα περικοπούν και θα δημοσιευθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την είσοδο ιδιώτη επενδυτή στη μετοχική σύνθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το δημόσιο θα επωμιστεί το δυσθεώρητο χρέος των 10,7 δισεκατομμυρίων που έχει δημιουργήσει ο ΟΣΕ και σε αντάλλαγμα θα περιέλθει στην κυριότητά του η ακίνητη περιουσία του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...