Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Βρούτσης: Ανοίγουν 120.000 θέσεις εργασίας για νέους το 2014

Στόχος η ενίσχυση των περιοχών όπου η νεανική ανεργία υπερβαίνει το 50%

«Ανάσα» για χιλιάδες νέους θα αποτελέσουν τα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας που θα υλοποιηθούν έως το 2014, δίνοντας την ευκαιρία σε 120.000 συνολικά άτομα να μπουν στην αγορά εργασίας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ ο συνολικός αριθμός μπορεί να φθάσει ακόμη και τις 160.000 θέσεις εργασίας. Στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για 45.000 νέους έως 29 ετών», που ήδη υλοποιείται, θα προστεθούν τα προγράμματα για 75.000 νέους, που ξεκινούν στις αρχές του 2014, ενώ από τα 180 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα από τα 6 δισ του «Προγράμματος Εγγύησης για τους Νέους» θα προκύψουν νέα προγράμματα για επιπλέον 40-50.000 νέους ανέργους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο «συντελείται σταδιακά μια αλλαγή στο υπόδειγμα παρέμβασης στην αγορά εργασίας», καθώς όλοι κατανοούν ότι η νεανική ανεργία υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και τις προσπάθειες για ανάπτυξη.

Ο υπουργός Εργασίας τονίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα καταβάλει προσπάθειες για να αντλήσει επιπλέον πόρους, προκειμένου να ενισχυθούν οι περιοχές της χώρας στις οποίες η νεανική ανεργία υπερβαίνει το 50%.

Ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική, τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εργασίας στο Βερολίνο την ερχόμενη Τρίτη και τονίζει ότι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρεται τέλος στα θετικά στοιχεία που δίνει και αυτόν το μήνα το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη και σημειώνει ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από αδιάθετους πόρους ύψους 150 δισ θα δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...