Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Επιστολή - σοκ των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας στον Τσίπρα

Επιστολή με την οποία εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για την πρόθεση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την απόσυρση της κυβερνητικής τροπολογίας, που αφορά στην τροποποίηση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου και των Ναυπηγείων Ελευσίνας, έστειλε προς τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (ΣΕΝΕ).

Προηγήθηκε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σύμφωνα με την οποία «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ την Δευτέρα (3/6/2013) θα καταγγείλει με γραπτή επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής την απαράδεκτη μεθόδευση πραξικοπηματικής εισαγωγής της χαριστικής και ετεροβαρούς Τροπολογίας των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με αριθμό 535/101/31.5.13, που αφορά στην τροποποίηση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου και των Ναυπηγείων Ελευσίνας και θα ζητήσει την απόσυρσή της και την παραπομπή της στην αρμόδια Επιτροπή ως αυτοτελές σχέδιο νόμου».

Στην επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος Θ. Τσούκης και ο γενικός γραμματέας Η. Κουτούλας του ΣΕΝΕ, εκφράζεται η «έκπληξη» και η «έντονη δυσφορία» του ΔΣ του σωματείου για την πρόθεση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ειλικρινά παρά την καλή διάθεση και σχέση που έχουμε με τα στελέχη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τα εμπόδια, τα προσκόμματα και την ετεροβαρή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του κ. Δρίτσα εις βάρος των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνος αλλά και της ομαλής αποπεράτωσης του Προγράμματος των 3 πυραυλακάτων του Π.Ν.» αναφέρεται στην επιστολή των κκ Τσούκη και Κουτούλα.

Όπως σημειώνεται στην ίδια επιστολή «Η τροπολογία και όχι το Σχέδιο Νόμου ήταν ένα ομόφωνο αίτημα του Σωματείου και των εργαζομένων, το οποίο η Κυβέρνηση έκανε αποδεκτό προκειμένου να επιταχυνθούν οι Κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να αποφευχθούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις οι οποίες θα ήταν καταστροφικές στην ομαλή υλοποίηση του προγράμματος των Τ.Π.Κ. και στην επιχειρησιακή τους ένταξη στο Π.Ν. Βεβαίως οι νέοι χρόνοι παράδοσης των Τ.Π.Κ που προβλέπει η Τροπολογία είναι συνδεδεμένοι άμεσα και με την καταβολή των οικονομικών δόσεων στην ανάλογη πρόοδο του έργου, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αποπεράτωση των Τ.Π.Κ αλλά και για την μισθοδοσία του προσωπικού.

Ως εκ τούτου με όλο το Σεβασμό στον Κοινοβουλευτικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, σας ζητάμε να επανεξετάσετε την στάση σας και τις όποιες ενστάσεις επί του περιεχομένου της Τροπολογίας να τις καταθέσετε στη Βουλή όταν θα συζητηθεί η συγκεκριμένη Τροπολογία» τονίζεται στην επιστολή και προστίθεται: «Από την δική μας πλευρά σας δηλώνουμε ότι είμαστε στην απόλυτη διάθεσή σας για άμεση συνάντηση (αν είναι δυνατόν και αύριο το πρωί) προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τον όποιο προβληματισμό ή απορία έχετε».

Τέλος, με τη μορφή υστερογράφου, οι κκ Τσούκης και Κουτούλας αναφέρουν ότι «με τα χρήματα των Αναπροσαρμογών εξοφλήθηκαν δεδουλευμένα εργαζομένων 12 μηνών και άρχισαν οι εργασίες στις Τ.Π.Κ. («Πυραυλακάτους»).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...