Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση εκπροσώπου του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του εκπροσώπου του πρωθυπουργού, ειδικού συντονιστή για τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο Νίκου Αναστασόπουλου, με την τριμελή αντιπροσωπεία των απεργών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης που είχαν συγκεντρωθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου Γιάννης Στεφανόπουλος, ο κ. Αναστασόπουλος τους ενημέρωσε ότι έχουν μελετηθεί διαφορετικά σενάρια και προτάσεις για το κάθε ναυπηγείο ξεχωριστά, αλλά οι τελικές προτάσεις θα εξεταστούν σε ειδική σύσκεψη που θα γίνει για τον σκοπό αυτόν υπό τον πρωθυπουργό, σε χρονική στιγμή που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανόπουλο, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη απόφαση κατά την πρόσφατη συνάντηση του υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τον Χ. Αλμούνια στις Βρυξέλλες, για να αναλάβουν τα ναυπηγεία τη ναυπήγηση πολεμικών σκαφών τρίτων χωρών.

Οι απεργοί που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Νίκης έχουν αποχωρήσει και το τμήμα του δρόμου που είχε κλείσει δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Οι εργαζόμενοι στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο πραγματοποίησαν σήμερα γενική απεργία διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων για ένα και πλέον έτος και την κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας, μία ημέρα την εβδομάδα. Παράλληλα δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...