Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων στο Μετρό

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωσή της, "χαιρετίζει την απεργία και τη μαχητική στάση των εργαζόμενων στο Μετρό ενάντια  στις νέες βάρβαρες περικοπές στις αποδοχές τους μέσω της υπαγωγής τους στο «ενιαίο μισθολόγιο» φτωχολόγιο.

Ο αγώνας τους είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι αγώνας ενάντια στην φτώχεια και την υποταγή. Αγώνας υπερηφάνειας ενάντια στα υπόγεια παζάρια και τη συναλλαγή των δήθεν «εξαιρέσεων», με την οποία άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες κρατούν καθηλωμένους τους εργαζόμενους παίζοντας το παιγνίδι της κυβέρνησης και της τρόικα!

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, από την συγκινητική τους στάση στις μεγάλες συγκρούσεις του λαού μας στο Σύνταγμα ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, μέχρι την αντίθεσή τους στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και το σημερινό τους αγώνα συμβολίζουν ένα εργατικό κίνημα «εξαρτημένο» μόνο από τα συμφέροντα των εργαζόμενων όχι της εργοδοσίας, μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία όχι κλεισμένο στον εαυτό του, μαχητικό, δημοκρατικό. Ένα εργατικό κίνημα που μπορεί να νικήσει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας με το σωματείο του Μετρό, για να μην υπάρξουν νέες περικοπές στους μισθούς και να ανατραπεί το «ενιαίο» σε όλο το δημόσιο, για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, για την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας, για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...