Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Τάζουν “λαγούς” με πετραχήλια σε άνεργους που θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό και τους εξαπατούν!

Ευκαιρία βρίσκουν διάφοροι επιτήδειοι κι εκμεταλλεύονται, δίχως έλεος, ανθρώπους που η οικονομική κρίση τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα να αναζητούν με κάθε τρόπο διέξοδο στο εξωτερικό!

Η οικονομική κρίση, ως γνωστόν, έχει εκτινάξει στα ύψη την ανεργία , έτσι πολλοί νέοι αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό. Όμως οι κίνδυνοι που εγκυμονεί ένα τέτοιο εγχείρημα είναι πολλοί ενώ, τελευταία, τα γραφεία εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό ξεφυτρώνουν σαν “μανιτάρια” και κάποια από αυτά “ειδικεύονται” στις απάτες, όπως φαίνεται, εκμεταλλεύομενα την αγωνία νέων Ελλήνων για ένα καλύτερο μέλλον….!

Τη δική του ιστορία αφηγήθηκε o 31χρονος Γιώργος Παπαοικονόμου στο cretalive.

Συγκεκριμένα, πριν 2 χρόνια, το καλοκαίρι του 2011, έπεσε θύμα ενός ανθρώπου που του υποσχόταν εργασία στη Γερμανία . Ο ίδιος του κατέθεσε στην τράπεζα 750 ευρώ, αλλά ποτέ δεν πήγε στη Γερμανία, ούτε , φυσικά, του δόθηκαν πίσω τα χρήματα…

Θύματα του επιτήδειου έπεσαν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, όπως διαπίστωσε ο 31χρονος όταν ανήρτησε σε ιστοσελίδα το πάθημά του! Δεκάδες ήταν εκείνοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του, γνωστοποιώντας τη δική τους ιστορία.

Ο 31χρονος τελικά βρήκε ένα νόμιμο γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Πλήρωσε για αυτόν και για τη γυναίκα του, άφησαν πίσω το 45 ημερών μωρό τους και ξεκίνησαν για ενα ελληνικό εστιατόριο στην Αυστρία.

Θα δούλευαν ένα γεμάτο 8ωρο με ένα ρεπό την εβδομάδα, για 1000 ευρώ ο καθένας, με εξασφαλισμένο το φαγητό και τον ύπνο.

Όταν έφτασαν εκεί, από την πρώτη κιόλας μέρα, διαπίστωσαν ότι δεν ίσχυε τίποτα από όλα αυτά… Δούλευαν, το λιγότερο, 15 ώρες την ημέρα (!) και το ρεπό ήταν κάθε Δευτέρα … από το πρωί ως το μεσημέρι.

Εργάζονταν από τις 09.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, με μία ώρα ξεκούραση το μεσημέρι, για 600 ευρώ, έκαστος!

Έμειναν ένα μήνα εκεί, γύρισαν πίσω καθώς έκριναν ότι δεν άξιζε να συνεχίσουν.

Προτρέπει, μάλιστα, όσους θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό να το σκεφτούν καλά.

Ο ίδιος παραμένει άνεργος για τρίτο… χρόνο, με τη γυναίκα του περιμένουν δεύτερο μωρό και είναι ανασφάλιστοι!
 
 
 tokarfi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...