Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Λυκούδης - ΔΗΜΑΡ: Μεγάλες καθυστερήσεις στα επιδόματα αναπηρίας

Το πρόβλημα των ασθενών που δικαιούνται επίδομα αναπηρίας, αλλά το αίτημά του καθυστερεί καθώς οι επιτροπές που είναι αρμόδιες να εξετάσουν τις υποθέσεις τους είτε δεν επαρκούν, είτε χρονοτριβούν λόγω φόρτου εργασίας, έφερε με ερώτηση της Βουλή ο βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ «οι ασθενείς που δικαιούνται επίδομα αναπηρίας, προκειμένου να τους χορηγηθεί, οφείλουν να επανεξετάζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές. Παρατηρείται ωστόσο μεγάλη χρονική καθυστέρηση στις επανεξετάσεις των ασθενών, σε όλες μάλιστα τις κατηγορίες ασθενειών.

»Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιτροπές δεν επαρκούν ή συγκαλούνται με μη ικανοποιητική συχνότητα, καθώς και στην έλλειψη των απαιτούμενων ειδικοτήτων».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζητά να πληροφορηθεί με ποια μέτρα προτίθεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η οποία ακυρώνει στην πράξη την κοινωνική μέριμνα που ασκεί η Πολιτεία και οδηγεί μια πολυπληθή, ευάλωτη και ευπαθή ομάδα πληθυσμού στην απολύτως επισφαλή διαβίωση και ως εκ τούτου στην απόγνωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...