Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τέλος τα δώρα στο Δημόσιο - Σώζονται 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης λίγη ώρα πριν καθίσει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα αποκάλυψε ότι οι δανειστές έχουν ζητήσει την κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο ενώ έχουν κλειδώσει κλιμακωτές μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις άνω των 1000 ευρώ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι σώζονται οριστικά ο 13ος και 14ος μισθός στο ιδιωτικό τομέα ενώ ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα 586 ευρώ

«Είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων. Δεν θέλω να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω την κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο. Θα ενημερωθούν και οι 3 πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης για τις τελικές συζητήσεις και αυτοί θα αποφασίσουν»

Ο Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην πειραχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν μειώσεις τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 1000 ευρώ ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο χρόνια.

«Στόχος του προγράμματος είναι να μην αλλάξει ο κατώτατος μισθός εως το τελος του προγράμματος το 2014 ενώ αμέσως μετά πιστεύουμε ότι θα μπορούμε να μιλάμε για πρώτη φορά για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις».

Σύμφωνα με τον υπουργό εργασίας η Ελλάδα βρίσκεται στο τελευταίο δύσκολο στάδιο, δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό.

«Πρέπει να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα και θα το κάνουμε. Το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει υπέρ μας, ξαναβρίσκουμε την χαμένη μας αξιοπιστία»

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...