Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Μείωση έως 20% στους μισθούς στη Sprider Stores


Τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 17% έως 20% θα δουν οι 1.546 εργαζόμενοι στην εταιρεία Sprider Stores με βάση την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη και την οποία επικύρωσε χθες το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου του ΣΕΠΕ, σύμφωνα με την «Ημερησία». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συμφωνία, που ισχύει από τη 1η Αυγούστου και λήγει στις 31/12/2012, προβλέπει μειώσεις μισθών με «αντάλλαγμα» τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας...

Οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων μειώνονται από 1ης Αυγούστου:

- Κατά 17% (όχι όμως κάτω του ορίου των αποδοχών της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που δικαιούται κάθε μισθωτός με βάση την προϋπηρεσία και την οικογενειακή του κατάσταση) για τους απασχολούμενους στα καταστήματα της εταιρείας σε όλη τη χώρα, με οποιαδήποτε ειδικότητα.

- Κατά 20% (και έως του ορίου των αποδοχών της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) για τους απασχολούμενους στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας με οποιαδήποτε ειδικότητα.

- Η συμφωνημένη μεταξύ των μερών στοχοποίηση (τζίρος) ανά κατάστημα θα παραμείνει και για το έτος 2011 σε ισχύ. Και εφόσον θα επιτυγχάνεται ο στόχος του μηνός, η εταιρεία θα καταβάλει την αναλογία του bonus στους δικαιούχους μισθωτούς.

- Κατά τα λοιπά, θα εξακολουθούν να ισχύουν όλες οι θεσμικές διατάξεις της κλαδικής συλλογικής ρύθμισης προσωπικού εμπορικών επιχειρήσεων και των λοιπών ομοιο-επαγγελματικών συλλογικών ρυθμίσεων που εφαρμόζονται στην επιχείρηση.

- Στους εργαζόμενους που υπάγονται στην Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας θα καταβάλλονται τα επιδόματα εορτών Πάσχα, Χριστουγέννων και Αδείας. Ο υπολογισμός των επιδομάτων αυτών θα γίνεται, ωστόσο, με βάση τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές των μισθωτών κάθε περιόδου, που αφορούν τα επιδόματα αυτά.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...