Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κων Μπούτσικου ετοιμάζεται να ζητήσει η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων προκειμένου να καταβληθούν, τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζομένους.
Η προσφυγή στη δικαιοσύνη... θα γίνει γιατί αρκετοί ξενοδόχοι δεν κατέβαλαν στους εργαζόμενους που απασχολούν τα χρήματα για το δώρο των Χριστουγέννων.
«Ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και πλήρωσαν τα χρήματα που όφειλαν», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης.
Σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη η διοίκηση του Σωματείου δεν έχει άλλη επιλογή, αφού κάθε περιθώριο διαλόγου με τους ξενοδόχους έχει εξαντληθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η προσπάθεια να πεισθούν οι ξενοδόχοι και να καταβάλουν τα οφειλόμενα ξεκίνησε πριν τα Χριστούγεννα. Μάλιστα ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων είχε ανακοινώσει ότι θα επεδίωκε και συνάντηση με την διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση. Στην συνέχεια όμως ο πρόεδρος της ΕΞΡ Βασίλης Μηναίδης δήλωσε πως δεν υπήρχε λόγος συνάντησης αφού οι ξενοδόχοι που όφειλαν χρήματα θα τα κατέβαλλαν μετά τις γιορτές.
Η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων επανέρχεται στο πρόβλημα που δεν έχει λυθεί, αφού αρκετοί εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.
Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, λήγει η προθεσμία που είχε δοθεί για την κατάθεση αιτήσεων επαναπρόσληψης από τους ξενοδοχουπαλλήλους. Μέχρι και χθες είχαν κατατεθεί 1200 αιτήσεις από ισάριθμους εργαζόμενους που θέλησαν να διασφαλίσουν τις θέσεις τους στα ξενοδοχεία τα οποία απασχολούνται. «Απευθύνω έκκληση και στους άλλους εργαζόμενους να προσέλθουν στο Σωματείο και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να έχουν δουλειά και να αποφύγουν τις απολύσεις», δήλωσε ο κ. Θανάσης Σταμούλης.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας, η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα καταθέσει τις αιτήσεις στα ξενοδοχεία του νησιού μας.
«Αγκάθι» για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία συνεχίζουν να αποτελούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις που καθιέρωσε η κυβέρνηση καθώς κανείς πλέον δεν φαίνεται να μπορεί πραγματικά να διασφαλίσει τη σταθερή απασχόληση και τα εισοδήματα του. Το μόνο που έχει δοθεί μέχρι τώρα είναι διαβεβαιώσεις ότι οι συνδικαλιστές δεν θα δεχθούν θα υπογράψουν τέτοιου είδους συμβάσεις .

tourportal.gr
dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...