Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Δουλεύουν 19 μήνες χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ,οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας!

Μπορεί το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων της Κόνιτσας να προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο, όμως κινδυνεύει να μείνει με το μισό προσωπικό μέσα στο επόμενο διάστημα! 
Εξέλιξη που θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του.
Αιτία της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο ίδρυμα, το γεγονός ότι συνολικά 10 υπάλληλοί του εργάζονται σ’ αυτό εδώ και 19 ολόκληρους μήνες χωρίς να έχουν λάβει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ απ’ τον μισθό τους! Και η Διοίκηση του Κέντρου, αντί να φροντίσει, όπως καταγγέλλουν, για την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεών της απέναντί τους, ζητά να υπαχθούν στον ΟΑΕΕ για όλο το διάστημα που εργάζονται στο ίδρυμα και να αναλάβουν οι ίδιοι να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να απολυθούν!

ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ…

Οι δέκα υπάλληλοι του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας που λειτουργεί σήμερα στην ακριτική Κόνιτσα προσελήφθησαν στο ίδρυμα τον Μάιο του 2009, με την υπόσχεση της τότε Διοίκησης ότι θα υπαχθούν ασφαλιστικά στο ΙΚΑ και θα λαμβάνουν τον προβλεπόμενο μισθό.Παρόλα αυτά, όπως τόνισαν εκπρόσωποί τους που επισκέφτηκαν χθες το πρωί τα γραφεία του «Πρωινού Λόγου», ούτε μισθούς έλαβαν όλο αυτό το διάστημα, παρόλο που όλοι τους εργάζονται με πλήρη απασχόληση στο ίδρυμα τόσον καιρό, ούτε και πληρώθηκαν απ’ αυτό ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ. Ως αποτέλεσμα, ύστερα από επιτόπιο έλεγχο που έγινε στο ίδρυμα, υποβλήθηκε προσφυγή από το ΙΚΑ εναντίον του Κέντρου και επιβλήθηκε πρόστιμο για το γεγονός ότι απασχολούσε ανασφάλιστους υπαλλήλους!

Ή ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ Ή ΑΠΟΛΥΣΗ!
Πάντως, η σημερινή Διοίκηση του ιδρύματος δεν φαίνεται διατεθειμένη να εξοφλήσει στο ακέραιο τους μισθούς που οφείλει στους εργαζομένους, οι οποίοι ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.Αντίθετα, τους ζητά να υπαχθούν στον ΟΑΕΕ αντί του ΙΚΑ, να πληρώσουν αναδρομικά εισφορές στο συγκεκριμένο ταμείο από τον Μάιο του 2009 μέχρι σήμερα και να συνεχίσουν με αυτό το καθεστώς εργασίας. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πληρώνονται μέσω της «Μέριμνας». Αυτό όμως σημαίνει ότι μπορεί το Κέντρο να απαλλαγεί από τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, όμως οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν ένα πολύ μεγάλο ποσό ο καθένας, για να καλύψουν τις εισφορές σχεδόν δύο ετών.Οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι για τους περισσότερους τουλάχιστον δεν είναι πρόβλημα το να υπαχθούν από εδώ και πέρα στον ΟΑΕΕ, αρνούνται όμως να το κάνουν αναδρομικά και έχουν ήδη ξεκινήσει δικαστικό αγώνα για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Εδώ θα πρέπει αν σημειωθεί ότι οι εν λόγω δέκα εργαζόμενοι είναι διαφόρων ειδικοτήτων (νοσηλεύτρια, νυχτοφύλακες, οδηγός, δύο καθηγητές, αποθηκάριος, καθαρίστρια και υπεύθυνες για το πλύσιμο των ρούχων των φιλοξενούμενων παιδιών), γεγονός που σημαίνει ότι τυχόν απόλυσή τους θα δημιουργούσε σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα στο Κέντρο.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...