Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Διευκρινίσεις, μετά τον σάλο, δίνει η Ryanair για την πρακτική των προσλήψεων που ακολουθεί

Έμφαση στην ελληνική αγορά με ενισχυμένη παρουσία στα μεγάλα αεροδρόμια, δίνει τώρα η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας. 


Σε μια θεαματική αλλαγή της πολιτικής της, η εταιρεία δημιουργεί βάση στην Αθήνα η οποία θα λειτουργήσει την 1η Απριλίου και προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη ελληνόφωνου προσωπικού καμπίνας, τουλάχιστον για τις πτήσεις εσωτερικού. 


Πάντως, σχετικά με την πρακτική των προσλήψεων και την παρέμβαση της ΓΣΕΕ, ο Τζον Αλμποράντε διευθυντής marketing της Ryanair για την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κροατία, επισήμανε σε δηλώσεις του στην Αθήνα, ότι οι προσλήψεις και η εκπαίδευση των πληρωμάτων καμπίνας γίνεται από τρίτη εταιρεία.

«Συνεργαζόμαστε με πέντε εταιρείες για τις προσλήψεις που κάνουμε. Ό,τι συμβαίνει στην εκπαίδευση, δεν σχετίζεται με τη Ryanair.

Eμείς απλά θέλουμε έτοιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό», ανέφερε ο Αλμποράντε, σημειώνοντας ότι στις προθέσεις της εταιρείας είναι στις πτήσεις εσωτερικού, να υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο στο πλήρωμα καμπίνας, που θα γνωρίζει ελληνικά.

Ο διευθυντής marketing της εταιρείας, υπεύθυνος για την Ελλάδα, απέφυγε να σχολιάσει πόσες, άμεσες και έμμεσες, θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η Ryanair, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ετήσιος στόχος είναι η διακίνηση 4 εκατ. επιβατών, από τα συνολικά 11 αεροδρόμια της χώρας στα οποία έχει παρουσία.

Η Ryanair, από τον Απρίλιο, εκτός από την Αθήνα θα «πετάει» και από την Θεσσαλονίκη, ενώ διαθέτει ήδη βάση και στα Χανιά.

Στην Αθήνα θα σταθμεύσουν δυο αεροσκάφη, εκτελώντας δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο.

Στην Θεσσαλονίκη, θα σταθμεύει ένα αεροπλάνο, το οποίο θα κάνει πτήσεις προς Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία, ενώ ένα ακόμη αεροπλάνο θα σταθμεύει στα Χανιά.

Πάντως, την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και όλων των αρμοδίων αρχών, σχετικά με την πρακτική των προσλήψεων της αεροπορικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην επίσημη ιστοσελίδα της συνεργαζόμενης εταιρείας, που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Ryanair την πρόσληψη προσωπικού, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να προσληφθούν - και χωρίς αυτό να κατοχυρώνει την πρόσληψή τους - αναγκάζονται να πληρώνουν δίδακτρα εκπαίδευσης, που ξεπερνούν το συνολικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...