Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Στρατούλης: Ο νέος κανονισμός του ΕΤΕΑ οδηγεί σε κατάργηση της επικουρικής σύνταξης

Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, υποστηρίζοντας ότι ο νέος κανονισμός του ΕΤΕΑ οδηγεί σε κατάργηση της επικουρικής σύνταξης.

               
Αναλυτικά η ερώτηση του κου Στρατούλη:


«Παράλληλα με τη διάλυση των Περιφερειακών Τμημάτων, των ελεγκτικών μηχανισμών και γενικά των δομών του ΕΤΕΑ, που έχει αυξήσει το χρόνο αναμονής για απονομή σύνταξης στα 4 έτη, η Κυβέρνηση προχωρά στο σχέδιό της για εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, με τον νέο Κανονισμό Ασφάλισης και Παροχών του ΕΤΕΑ. Στον Κανονισμό προβλέπονται μειώσεις στις επικουρικές από 16% έως 45% και ετήσια αναπροσαρμογή τους με συντελεστές βιωσιμότητας, χωρίς να γίνεται αναφορά σε κατώτατο όριο! 

Ο Κανονισμός ανατρέπει επίσης αυθαίρετα και χωρίς νομικό έρεισμα δεδομένα δεκαετιών αφού, πέρα από τις μειώσεις, εισάγει, μεταξύ άλλων, τις εξής απαράδεκτες ρυθμίσεις:

- Διαφοροποιείται η επικουρική σύνταξη ορφανών ανάλογα με την ηλικία τους, καταργείται η σύνταξη στα τέκνα που σπουδάζουν έως το 24ο έτος, τίθεται ως προϋπόθεση το 62ο έτος για μεταβίβαση σύνταξης στους επιζώντες συζύγους και θεσπίζεται η δήλωση επιλογής μεταβίβασης της σύνταξης εκ των προτέρων.
- Δεν προβλέπεται καμία αναγνώριση πλασματικών χρόνων.
- Αυξάνονται οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης για την απονομή συντάξεων αναπηρίας, ενώ όσοι καθίστανται ανάπηροι από εργατικό ατύχημα ή επαγγελματική νόσο και δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης θα παίρνουν πίσω τις εισφορές τους άτοκες ως εφάπαξ, χωρίς καμία άλλη παροχή.
Επειδή, ο νέος Κανονισμός στοχεύει ξεκάθαρα στην κατάργηση της Επικουρικής Ασφάλισης και την απώλεια της Επικουρικής Σύνταξης για εκατομμύρια ασφαλισμένους & συνταξιούχους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να μην εγκριθεί ο νέος, απαράδεκτος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του ΕΤΕΑ;
Ο ερωτών βουλευτής
Στρατούλης Δημήτρης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...