Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΙΚΑ: Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας - Ανανέωση Βιβλιαρίων Υγείας

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει ότι μετά την απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας για το 2014 (1/3/2014 έως 28/2/2015) με τη συμπλήρωση 50 ημερών εργασίας ή επιδότησης μέσα στο 2013, αποστέλλονται σταδιακά 275.595 αυτοκόλλητες ετικέτες ανανέωσης σε 246.247 εργαζόμενους και 29.348 σε τακτικά επιδοτούμενους ανέργους.

Ήδη έχουν αποσταλεί 1.474.071 αυτοκόλλητες ετικέτες ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014, σε 1.361.180 εργαζόμενους και 112.891 τακτικά επιδοτούμενους ανέργους, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει 100 ημέρες εργασίας ή είχαν επιδοτηθεί για 100 ημέρες από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι από 3/2/2014 έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η Ηλεκτρονική Υπηρεσία “Ασφαλιστική Ικανότητα” μέσω της οποίας ενημερώνονται απευθείας οι ασφαλισμένοι για την απόδοση της Ασφαλιστικής Ικανότητας και παρέχονται συναφείς πληροφορίες σχετικά με τη διεύθυνση αποστολής της ετικέτας. Τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας ενημερώνονται σε καθημερινή βάση.

Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες Μητρώου των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εφόσον:
753636Έχουν διαπιστώσει ότι είναι δικαιούχοι της ασφαλιστικής ικανότητας για το 2014 μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας και συνεπώς θα παραλάβουν την αυτοκόλλητη ετικέτα.
Έχουν παραλάβει την αυτοκόλλητη ετικέτα και έχουν προστατευόμενα μέλη (σύζυγο και τέκνα κάτω των 18 ετών).

Στις περιπτώσεις αυτές αρκεί να προσκομίσουν στους Παρόχους Υγείας (συνταγογράφους γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, συμβεβλημένες κλινικές, νοσοκομεία κτλ) το μη θεωρημένο οικογενειακό βιβλιάριο υγείας μαζί με το αντίστοιχο ατομικό βιβλιάριο υγείας. Σχετικές οδηγίες έχουν αποσταλεί στους παρόχους υγείας από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Διευκρινίζεται ότι οι αυτοκόλλητες ετικέτες έχουν αποσταλεί ή στη διεύθυνση της έδρας του εργοδότη ή στη διεύθυνση κατοικίας του ασφαλισμένου, όπως αυτή είναι καταχωρημένη στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στο πλαίσιο του Έργου Διαχείρισης Ασφαλιστικής Ικανότητας, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στοχεύει στην κατάργηση των αυτοκόλλητων ετικετών ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας με παράλληλη ηλεκτρονική διάθεση στον ΕΟΠΥΥ των δικαιούχων του.

asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...