Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ

Δικαστικές προσφυγές για την κατοχύρωση της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, η οποία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της επιχείρησης, ανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος. 

Η Ομοσπονδία προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις (η οριστική απόφαση θα ληφθεί αργότερα σήμερα) κατά της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ ενώ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ πρότεινε να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 περίπου εκατ. που υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσει από αυτήν.

Η ΓΕΝΟΠ έστρεψε τα βέλη της σήμερα κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ .Ρακιντζή για το πόρισμα που έκρινε παράνομες τις χρηματοδοτήσεις του συνδικάτου από την επιχείρηση, που έχουν διακοπεί αλλά η ΓΕΝΟΠ σκοπεύει να διεκδικήσει εκ νέου ("δεν θα αφήσουμε έτσι το ζήτημα", είπε ο κ. Φωτόπουλος) καθώς και κατά του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Απ. Μπαράτση.

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ θα συνεδριάσει απόψε για να αποφασίσει τη μορφή και το χρόνο των κινητοποιήσεων. Η εισήγηση προβλέπει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, με έναρξη μια εβδομάδα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε σήμερα ότι αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού καθώς το μέλημα των ιδιωτών θα είναι η εξασφάλιση κερδοφορίας και όχι η κοινωνική πολιτική. 

Σήμερα, όπως είπε, η ΔΕΗ έχει το τρίτο φθηνότερο τιμολόγιο στην ΕΕ ενώ στις άλλες χώρες που έγιναν ιδιωτικοποιήσεις οι τιμές αυξήθηκαν μέχρι και στο διπλάσιο. Η ΓΕΝΟΠ προσφέρεται επίσης να παράσχει δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση, όσα περίπου αναμένονται τα έσοδα από την πώληση του 17 % των μετοχών της εταιρίας, προκειμένου να αποτρέψει την πώληση.Ο κ. Φωτόπουλος έκανε αυτοκριτική σχετικά με ορισμένες από τις δαπάνες της ΓΕΝΟΠ που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και καλύφθηκαν από τη ΔΕΗ, λέγοντας ότι ως συνδικάτο "δώσαμε δικαιώματα, κάναμε λάθη που πρέπει να διορθωθούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...