Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Δεκαήμερη απεργία στα Διυλιστήρια

RefineryImage by StuffEyeSee via FlickrΔεκαήμερη απεργία ξεκινούν από την Κυριακή οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, λόγω των ριζικών διαφωνιών τους σε σχέση με την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, και με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού για τις νέες μονάδες της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα.

Οι κινητοποιήσεις ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα τροφοδοσίας στην αγορά καυσίμων.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη διοίκηση ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει την κρίση της οικονομίας της χώρας για να πετύχει περικοπές μισθών που φθάνουν έως και το 40% των αποδοχών των εργαζομένων.

Παράλληλα, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ απορρίπτει ισχυρισμούς περί «προκλητικών» απολαβών, όπως επίδομα... εργένηδων και αντιδρά στη στελέχωση των νέων μονάδων «με ελλιπές, νέο, άπειρο, ελάχιστα εκπαιδευμένο προσωπικό».

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ, από την πλευρά της, κάνει λόγο για υπερβολικές παροχές και προνόμια που ισχύουν σήμερα στον όμιλο και πρέπει να εξορθολογιστούν, καθώς το διεθνές και εσωτερικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί.

Με ανακοίνωση της στο Reuters, η εταιρεία έκανε λόγο για μέσο ετήσιο κόστος μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο στις 85.000 ευρώ, την ώρα που, όπως σημειώνει, η παραγωγικότητά τους υστερεί σε σχέση με αυτή των εταιριών διύλισης της Δυτικής Ευρώπης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...