Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία για τη Δίωξη του Γενικού Γραμματέα της ομοσπονδίας ΠΟΣΕ - ΥΠΕΧΩΔΕ


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαμαρτύρεται εντονότατα για την παράνομη απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, Σ. Σιμόπουλου, ο οποίος χωρίς κανένα λόγο αποφάσισε δίωξη
κατά του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Π.Ο.Σ.Ε. - Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.


Θεωρούμε την πράξη ειδικής σκοπιμότητας και προσβολής κατά της δημοκρατικής δράσης των εκπροσώπων των εργαζόμενων και γενικότερα απρέπεια κατά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας του εν λόγω Υπουργείου, ενώ ενημερώθηκε τόσο από την ομοσπονδία των εργαζόμενων όσο και από τον Πρόεδρο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ότι αυτή του η πράξη έρχεται σε αντίθεση με τα ρητώς οριζόμενα στα άρθρα 14 και 30 του Ν. 1264/82, όπου αναφέρεται καθαρά ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εργαζομένων «που είναι μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιων, Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση των ιδίων των υπαλλήλων και της συνδικαλιστικής οργάνωσης» και ενώ υποσχέθηκε ότι θα διορθώσει την παράνομη πράξη του, ίσως και εντός της ημέρας, παρότι έχουν εκπνεύσει πάνω από 15 ημέρες, όχι μόνο δεν τήρησε την υπόσχεσή του, αλλά συμπεριφέρεται προκλητικά ως παλαιός κομματάρχης απειλώντας τους εργαζόμενους ότι θα τους μετακινήσει ομαδικά και δηλώνει αλαζονικά «ότι θα κάνει ό,τι αυτός θέλει στο Υπουργείο, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανένα».

Ο κ. Σιμόπουλος έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι – Υπουργός και Αναπληρωτής – καλούνται να παρέμβουν και να επαναφέρουν στη νομιμότητα τον κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου τους και προφανώς να ανακαλέσουν την απαράδεκτη και παράνομη απόφασή του.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...