Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Αμέσως μετά τη συνάντηση προέβη στην ακόλουθη δήλωση...
«Συναντήθηκα σήμερα με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Ελλάδας. Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ μετέφεραν την αγωνία των αργαζομένων αναφορικά με ρυθμίσεις που επιχειρούνται να επιβληθούν. Είναι κατηγορηματική η αντίθεσή μου στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, πολύ περισσότερο όταν τα εργασιακά δικαιώματα έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κανένας νόμος δεν μπορεί να επιβάλει τις συλλογικές ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν. Αυτές πρέπει να είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών των ίδιων των κοινωνικών εταίρων. Δεν αναφέρομαι μόνο στον κατώτερο μισθό, αναφέρομαι στο σύνολο των ρυθμίσεων που πρέπει να υπάρχουν στο αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα νόμο, πολύ δε περισσότερο όταν τα εργασιακά δικαιώματα είναι συστατικό μιας κοινωνίας, η οποία πρέπει να υπάρξει και να υπάρξει όρθια.

Είναι κατηγορηματική η αντίθεσή μου, εκφράζεται σε κάθε περίπτωση και θα καταγραφεί σε κάθε περίπτωση.»

Ακολουθούν οι ερωτήσεις:

ΕΡ. Για μείωση των αποζημιώσεων στο ιδιωτικό τομέα από την Τρόικα;

ΑΠ: Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο φέρεται να ζητά η τρόικα, διότι δεν έχει καμία σχέση αυτό το ζήτημα με εκείνο που αφορά στη διαμόρφωση του ποσού των 11,5 δις.

Πρόκειται για μια συνολικότερη επιλογή και αναφέρομαι στην επιλογή της Τρόικας, αλλά ενδεχομένως και όλων εκείνων που την αποδέχονται, και η επιλογή είναι να ισοπεδωθεί η εργασία, να ισοπεδωθούν οι εργαζόμενοι. Οφείλουν όλοι να γνωρίζουν ότι μια κοινωνία η οποία έχει ριγμένους στο έδαφος τους εργαζόμενους είναι μια κοινωνία η οποία διαλύεται.

ΕΡ: Ποια η θέση σας για τις λίστες με τα ονόματα φοροφυγάδων;

ΑΠ: Η ΔΗΜΑΡ μιλάει για την ανάγκη της γνωστοποίησης αυτής της λίστας. Είναι εξαιρετικά αρνητικό το γεγονός ότι αυτή η λίστα δεν έχει αξιολογηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως θα έπρεπε να είχε αξιολογηθεί. Σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο για την λίστα τη συγκεκριμένη αλλά για κάθε λίστα η οποία αφορά σε παράνομες πράξεις, αφορά σε ζητήματα που έχουν σχέση με διαφθορά, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν χωρίς την αναγκαία αξιολόγηση, πάντα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται υπόθεση αντιμετώπισης της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής, της κάθε παρανομίας που έχει σχέση με το χρηματισμό ή με άλλες πράξεις, στο περιθώριο του πολιτικού ενδιαφέροντος, την ώρα μάλιστα που η ελληνική κοινωνία καλείται, έχει κληθεί εδώ και καιρό και καταβάλει χρήματα, περικόπτεται το εισόδημά της και κυρίως περιθωριοποιούνται μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή, η διαφθορά, είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Η ΔΗΜΑΡ σταθερά και αταλάντευτα ζητά να έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας και κυρίως η εφαρμογή του νόμου, για όλα εκείνα που μπορούν να σχετίζονται είτε με τη μια λίστα είτε με την άλλη, είτε ακόμη και με καταθέσεις που υπάρχουν στο εξωτερικό σε διάφορες τράπεζες και στις ελβετικές και στο Λιχτενστάιν αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...