Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΣΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Σωματείο Οικοδόμων Αργολίδας διοργάνωσαν  εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η τροφή, το καθαρό νερό, τα βιβλία, τα φάρμακα και η στέγαση είναι δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους και για όλους τους ανθρώπους», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). 

Το σύνθημα που επέλεξε η ΠΣΟ για τις 3 του Οκτώβρη, αγγίζει τις λαϊκές οικογένειες αφού βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, τη δίψα, κοιμούνται στους δρόμους, εκατομμύρια μαθητών δεν έχουν βιβλία, οι άρρωστοι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακα. Την ίδια στιγμή, οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια λεηλατούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών.
Παρατηρείται πλέον έντονα το φαινόμενο του υποσιτισμού και στη χώρα μας αφού έχει μειωθεί η αγοραστική ικανότητα των λαϊκών οικογενειών ενώ από την άλλη βλέπουμε την κερδοφορία των μονοπωλίων που ελέγχουν την αγορά τροφίμων να ενισχύεται υποβαθμίζοντας φυσικά και την ποιότητα των τροφίμων. Τα φάρμακα που είναι αναγκαία για την υγεία μας είμαστε αναγκασμένοι να τα πληρώνουμε αφού τα ασφαλιστικά   ταμεία με τις περικοπές που κάνουν δεν μπορούν να μας καλύψουν αυτή την ανάγκη. Η υγεία πολλών ανθρώπων κινδυνεύει αφού στερούνται φάρμακα για να θεραπεύσουν βαριές ασθένειες. Ακόμα και το νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ενώ ο λαός δεν μπορεί να έχει καθαρό πόσιμο νερό. 

Οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας, να παρεμποδίσουμε τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις εις βάρος μας. Είναι ώρα να αντεπιτεθούμε οργανωμένοι στους χώρους δουλειάς, συμμετέχοντας στα σωματεία μας, διεκδικώντας το μέλλον που μας αξίζει – για εμάς και τα παιδιά μας! 

Για όλα τα παραπάνω θέματα μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων Ναυπλίας Βαγγέλης Καραγιάννης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...