Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Κυρίτσης (ΔΗΜΑΡ): Αφού το ΙΚΑ δεν δίνει εξηγήσεις θα το κάνουμε εμείς"

"Χαστούκι" στη Διοίκηση του ΙΚΑ , που εθελοτυφλεί, ρίχνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης με απάντησή του για το σκάνδαλο με τον μεγαλοοφειλέτη που θα το...ξεχρεώσει το 2404!

Διαβάστε την απάντηση του βουλευτή , ενώ ακολουθεί η προκλητική ανακοίνωση του ΙΚΑ:

"Η απάντηση του Ι.Κ.Α. στο έγγραφο που προσκόμισα στη Βουλή δείχνει ότι αυτό το πολιτικό προσωπικό δεν διδάχθηκε απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα.

Αντί η διοίκηση του Ι.Κ.Α. να κρύβεται πίσω από τετριμμένες απαντήσεις και φράσεις για δήθεν «εξωπραγματικό, ανεύθυνο και ανυπόστατο ισχυρισμό», θα έπρεπε να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς έγινε.

Αντί η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. να κατηγορεί έναν βουλευτή, που έκανε το καθήκον του ασκώντας Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, για ψεύδη, οφείλει να επανεξετάσει τη στάση της και να δώσει τη σημασία που αρμόζει για όσα πρέπει να πει δημόσια. Η Διοίκηση του ΙΚΑ επέλεξε να μη το κάνει.

Αφού δεν το κάνουν αυτοί, θα το κάνουμε εμείς".

ΤΟ  ΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

«Κατασκευασμένα ψεύδη» και «ανυπόστατους ισχυρισμούς», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αναφέρονται στη ρύθμιση οφειλών της ατομικής επιχείρησης "ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛ" προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με δυνατότητα ρύθμισης σε βάθος χρόνου 400 ετών.

«Όποιος ισχυρίζεται ότι ισχύει αυτός ο διακανονισμός εξόφλησης οφειλών είτε αγνοεί την αλήθεια, είτε σκόπιμα αναπαράγει το ψεύδος», τονίζει η Διοίκηση του Ιδρύματος, και επισημαίνει, ότι για το ίδιο θέμα υπήρξε «ολοκάθαρη και σαφής απάντηση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όταν η ίδια ψευδής είδηση είδε το πρώτο φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό τύπο».

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει:

«Με βάση Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων (Ν.4038/2010) επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να επιλέξουν να ενταχθούν και στη ρύθμιση του λεγόμενου διακανονισμού, ο οποίος ισχύει μόνο μέχρι της 31/12/2013.

Σ' αυτή την επιλογή η επιχείρηση που οφείλει, πρέπει να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές του μήνα και επιπλέον ποσό που ισούται με το 20% των τρεχουσών μηνιαίων εισφορών της.

Η ρύθμιση αυτή απεδείχθη σωτήρια τόσο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι εντάχθησαν σ' αυτή πάνω από 110.000 επιχειρήσεις και κατοχυρώθηκαν εισροές έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 1 δισ. για το 2012, όσο και αναμφίβολα επωφελής για τις επιχειρήσεις.

Η ρύθμιση όμως αυτή ισχύει μέχρι την 31/12/2013 και όχι για 400 χρόνια όπως ψευδώς κάποιοι ισχυρίζονται.

Την 1/1/2014, οι ενταγμένες σε αυτήν τη ρύθμιση επιχειρήσεις οφείλουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε 36 μηνιαίες δόσεις και όχι σε 400 χρόνια».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...