Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Απεργιακό μπλακ άουτ Τετάρτη και Πέμπτη

Η Ελλάδα θα παραλύσει την Πέμπτη λόγω της γενικής απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ωστόσο, από αύριο ξεκινούν οι κινητοποιήσεις διάφορων κλάδων. Ετσι, την Τετάρτη προκήρυξαν απεργία οι δημοσιογράφοι, ενώ δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα επτά επιστημονικοί φορείς αντιδρώντας σε φορολογικά, ασφαλιστικά, κ.λπ. 


Τριήμερη αποχή πραγματοποιούν από αύριο οι δικηγόροι όλης της χώρας, ενώ μαζί τους απέχουν για μια ημέρα (αύριο) άλλοι έξι επιστημονικοί-επαγγελματικοί φορείς, μηχανικοί, ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές. Χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των φορέων κατήγγειλαν με σκληρό τρόπο «τη λεηλασία των ασφαλιστικών τους ταμείων», τη σχεδιαζόμενη ένταξή τους στον «αποτυχημένο και θνησιγενή ΕΟΠΥΥ», τα επερχόμενα «ανάλγητα φορολογικά μέτρα» και το περαιτέρω «άνοιγμα» των επαγγελμάτων.

Πορεία

Προειδοποιώντας για μακρές και έντονες κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας κλείνοντας για αρκετή ώρα την οδό Σταδίου, ενώ αύριο η πορεία θα φθάσει στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι επιστημονικοί φορείς κατήγγειλαν τους τεράστιους κινδύνους για την Δικαιοσύνη και την παροχή της υγείας στην χώρα μας, τις ελλείψεις σε νοσοκομειακά και αναλώσιμα υλικά, την πλήρη αδιαφορία του υπουργείου Οικονομικών για διάλογο με συνέπεια οι μηχανικοί να προσανατολίζονται να «μπλοκάρουν» και μετά τις 18 Οκτωβρίου τις δημοπρασίες δημοσίων έργων, αποσύροντας τους εκπροσώπους τους από επιτροπές.
Ο πρόεδρος των δικηγορικών συλλόγων Ι. Αδαμόπουλος τόνισε ότι επιχειρείται ο περιορισμός των δικηγόρων από τα συμβόλαια σε βάρος της ασφάλειας των συναλλαγών τη στιγμή που 7.500 δικηγόροι (το 34, 35%) δεν είχαν πέρσι ούτε μία παράσταση σε δικαστήριο, ενώ 10.584 (το 53,5%) ούτε ένα συμβόλαιο.
Κατήγγειλε ότι πολλοί εξαναγκάζονται σε παραίτηση, ενώ ο πρόεδρος ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι από τους 68.489 μηχανικούς οι 25.117 δεν έχουν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές και 8.000 έχουν κάνει διακανονισμό.
Ο πρόεδρος ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε ότι 25% των 28.000 ιατρών είναι άνεργοι ή υποαπασχολούνται και δεν μπορούν να ζήσουν από το ιατρικό επάγγελμα, ενώ 6.500 βρίσκονται στη Γερμανία για να ζήσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γενική απεργία της Πέμπτης θα συμμετάσχουν όλοι οι υπάλληλοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η ΟΤΟΕ, ενώ οι έμποροι θα κλείσουν τα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο και μεθαύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί. Την Πέμπτη απεργούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, στα Κέντρα Υγείας, στα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, στις Υπηρεσίες Πρόνοιας και στο ΕΚΑΒ, ενώ στην απεργία συμμετέχουν και οι οδοντίατροι όλης της χώρας.

«Μπλακ άουτ» και στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Απεργίες και στάσεις εργασίας την Πέμπτη από τους εργαζομένους
Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει η Αττική σήμερα το πρωί από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο μέσα πραγματοποιούν προειδοποιητική στάση εργασίας.
Εν τω μεταξύ την Πέμπτη σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με αποτέλεσμα να μην κινηθούν όλη την ημέρα οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν επίσης για όλο το 24ωροαφού οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ προσανατολίζονται επίσης σε στάσεις εργασίας, ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται σήμερα.
Επίσης σε στάση εργασίας προχωρούν την ίδια μέρα οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι ακινητοποιούν τα οχήματά τους από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα αποφασίσουν επίσης σήμερα, ωστόσο, η εισήγηση αφορά στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.
Πηγή: Ημερησία
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...