Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Στο μικροσκόπιο οι «χρυσές αμοιβές» 100.000 υπαλλήλων

Στην διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων περίπου 100.000 υπαλλήλων, διευθυντικών στελεχών και συμβούλων υπουργών και βουλευτών προχωρά η κυβέρνηση.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προτίθεται να «απογράψει» τους χρυσούς μισθούς του δημοσίου καθώς σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το παράδειγμα των ΤΑΙΠΕΔ είναι αποκαλυπτικό.

Τα ποσά που δαπανούν σχεδόν σε όλα τα ΝΠΙΔ σε "χρηματοοικονομικούς, νομικούς και τεχνικούς συμβούλους" είναι τεράστια και καταβάλλονται με δελτία παροχής υπηρεσιών. Είναι αμφίβολο, βέβαια, αν δηλώνονται στην εφορία.

Ο οικονομικός εισαγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ερευνά αν διευθυντικά στελέχη ΔΕΚΟ αύξησαν τις αμοιβές τους - την εποχή που όλα περικόπτονταν - πλαγίως, ήτοι με χορήγηση ειδικών και έκτακτων επιδομάτων ή, πλασματικών υπεωριών και εξόδων κίνησης.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, άλλωστε, δείχνουν ότι στους 11 πιο ζημιογόνους δημόσιους οργανισμούς (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΔΙΣΥ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ, ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΤΑ, ΤΕΟ, ΟΔΙΕ) ο μέσος ετήσιος μσθός για το 2009 ανέρχεται σε 40.772 ευρώ και είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και κατά 44,1% υψηλότερος από τον μέσο μισθό στον δημόσιο τομέα.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...