Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Διεύρυνση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

Τη διεύρυνση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα, με στόχο τη διατήρηση θέσεων εργασίας, αλλά και τη δημιουργία νέων προανήγγειλε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί της ψήφισης του προϋπολογισμού.
 
Ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι με τα 17 προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη έχει επιτευχθεί περιορισμός του ρυθμού αύξησης της ανεργίας, ενώ επικαλούμενος στοιχεία του ΟΑΕΔ (της 21/12/2010), τόνισε ότι με τις δράσεις αυτές δημιουργήθηκαν 103.939 νέες θέσεις εργασίας, από τις οποίες 52.425 θέσεις για συνεχή εργασία και 51.514 σε εποχική εργασία. 
 
Παράλληλα, πρόσθεσε, μέχρι χθες έγιναν 111.873 αιτήσεις επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για διατήρηση 247.000 θέσεων εργασίας.Το πρόβλημα της ανεργίας και η λύση του προϋποθέτει να αντιμετωπισθεί η κρίση και να ξαναμπεί η χώρα σε πορεία ανάπτυξης, ανέφερε εν συνεχεία, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι στις αρχές του χρόνου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Εργασία.
 
Αναφορικά με την προαναγγελία του για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να πληρώνουν όλοι λιγότερα, και όχι τα 2/3 να επιβαρύνονται με μεγαλύτερες εισφορές. Η μείωση θα γίνει σε βάθος τριετίας και θα ανέρχεται μέχρι και 25%. 
 
Σε μία χώρα που η αδήλωτη εργασία ανέρχεται στο 25% και η συνολική εισφοροδιαφυγή αγγίζει το 30%, δηλαδή πάνω από 9 δισ. ευρώ το χρόνο, συμπλήρωσε ο κ. Κουτρουμάνης, είμαστε υποχρεωμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε σύγχρονο μέσο για την καταπολέμησή της και να δημιουργήσουμε νέα ασφαλιστική συνείδηση για να αυξήσουμε και όχι να μειώσουμε τα έσοδα των Ταμείων.
 
Το υπουργείο Εργασίας επισήμανε επίσης, υπολογίζει αύξηση εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων κατά 1,2 δισ. ευρώ, τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα προέλθουν από την είσπραξη οφειλών παρελθόντων ετών αλλά και άλλες δράσεις.Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ακόμη την κατάθεση τον Ιανουάριο του 2011 του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του ΣΕΠΠΕ. Όπως εξήγησε, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μετατρέπεται από μία δυσκίνητη και σε μεγάλο βαθμό γραφειοκρατική υπηρεσία, σε ένα σύγχρονο σώμα με επιθεωρητές εκπαιδευμένους, με ομάδα που βρίσκεται καθημερινά σε ετοιμότητα για άμεση εξέταση των καταγγελιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...