Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αναστέλλει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων τις κινητοποιήσεις για την Κυριακή

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας αποφάσισε την Παρασκευή να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου μετά την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας να μην ανοίξουν τα καταστήματα.

«'Η άμεση, αποφασιστική και ενωτική αντίδραση των εργαζομένων στο εμπόριο και της ομοσπονδίας, μαζί με το πλατύ κίνημα αλληλεγγύης των άλλων κλάδων, έφεραν αποτέλεσμα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι έγινε δεκτό το αίτημα της ίδιας και των εργοδοτικών συλλόγων και απαγορεύτηκε ρητά η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, την οποία, όπως σημειώνει «ετσιθελικά και παράνομα αποφάσισε ο νομάρχης Αθηνών με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας (ΕΣΑ)».

Όπως αναφέρεται, πριν από την απόφαση προηγήθηκε ακρόαση των εκπροσώπων των εμπόρων και της ΟΙΥΕ (συγκεκριμένα του προέδρου και του γενικού γραμματέα) ενώπιον του Προέδρου του ΣτΕ.

Η Ομοσπονδία αναφέρει τέλος ότι «κατά την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκε ότι ο νομάρχης Αθήνας είχε φροντίσει να εκδώσει και δεύτερη προσωπική απόφαση με ημερομηνία 9.12.2010 με την ελπίδα να ξεπεράσει το σκόπελο της τυχόν απόρριψης της πρώτης απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου που είχε ληφθεί στις 26.11.2010 και εναντίον της οποίας είχαμε προσφύγει».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...