Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτο κύμα αλλαγών στις ΔΕΚΟ

Tο «μαχαίρι» της εξυγίανσης κατευθύνεται και προς το μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων και όχι μόνο προς τα επιδόματα και τις υπερωρίες
Αποφασισμένη να προωθήσει το πρώτο κύμα αλλαγών, μέσα στον Δεκέμβρη, και με αιχμή τις ΔΕΚΟ είναι η κυβέρνηση.
 
Οι οριστικές αποφάσεις ελήφθησαν στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός με την ομιλία του δεν άφησε περιθώρια αναβολών ή καθυστερήσεων. 
 
Ετσι οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη της πιστής εφαρμογής του μνημονίου αλλά και της συνυπογραφής στο υπό σύνταξη Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο θα αφορά στην τριετία και θα παρουσιαστεί σύντομα από τον κ. Παπανδρέου.
 
Ειδικά για τις ΔΕΚΟ, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το «μαχαίρι» της εξυγίανσης κατευθύνεται και προς το μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων και όχι μόνο προς τα επιδόματα και τις υπερωρίες - δηλαδή φαίνεται ότι προκρίνουν τη λύση να μπει «πλαφόν» στους μισθούς, όπως ουσιαστικά έχει γίνει και στον στενό δημόσιο τομέα. 
 
Εκεί, σύντομα αναμένεται η καταγραφή των κενών θέσεων που ωστόσο θα φωτογραφίσει και το πλεονάζον προσωπικό ανά υπηρεσία.Καθαρό στίγμα πάντως συνολικά για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ θα δώσουν άμεσα - ακόμη και πριν από την προγραμματισμένη πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκέμβρη. Και η συναίνεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών;
 
Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ανάψει το πράσινο φως στους συνεργάτες του για τη σύνταξη επιστολών (είναι ένα ενδεχόμενο). Θα γίνουν όμως τα πρώτα βήματα για τα «δύσκολα» νομοσχέδια, όπως δήλωσε ο κ. Ραγκούσης. 
 
Για τις ΔΕΚΟ, παράδειγμα, ή για την Παιδεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αννα Διαμαντοπούλου έχει ζητήσει συνάντηση για την έναρξη διαλόγου (για τη μεταρρύθμιση) από τον αρχηγό της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά. Το «ραντεβού» δεν αποκλείεται να γίνει εντός της εβδομάδας, ενώ και άλλοι υπουργοί καλούν για ενημέρωση τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...