Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Συγκέντρωση εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες

Κλειστή είναι η Σταδίου (από Αιόλου) λόγω της συγκέντρωσης των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Λόγω της απεργίας δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στις περισσότερες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου .

Αστικά λεωφορεία ΕΘΕΛ , τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ , μετρό, ηλεκτρικό ΗΣΑΠ , τραμ προαστιακό και ΟΣΕ δεν πραγματοποιούν κανένα δρομολόγιο.

Στον ΟΣΕ, καταργούνται σήμερα όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια πλην των διεθνών δρομολογίων 334, 335, 336, 337, 462, 463, τα οποία στην ελληνική διαδρομή τους θα εκτελεστούν με λεωφορεία, καθώς και των 604 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη) και 605 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα), τα οποία θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας. Η διαδρομή του δρομολογίου 605, Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη καταργείται.

Εξάλλου, από την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ εκλήθησαν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αρχίσουν διαπραγματεύσεις, ώστε να καταλήξουν σε νέο εργασιακό πλαίσιο μέσα σε ένα μήνα. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία θα αποφασίσουν οι διοικήσεις και θα νομοθετήσει η κυβέρνηση.

Μετά τις μετατάξεις των 2.351 εργαζομένων και όσων ακόμη προκύψουν από την ΕΡΓΟΣΕ (περίπου 150), θα παραμείνουν στον όμιλο περίπου 4.050 εργαζόμενοι, 2.800 στον ΟΣΕ, 900 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 350 στην ΕΡΓΟΣΕ.

ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ . Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...