Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο κύμα συγχωνεύσεων - καταργήσεων στο Δημόσιο



Δεύτερο πακέτο συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών για την εξοικονόμηση πόρων στο δημόσιο τομέα προανήγγειλαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.

Κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ενόψει της κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε την πρώτη κατηγορία καταργήσεων και συγχωνεύσεων δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών που προωθείται από την κυβέρνηση ως «ένα πρώτο βήμα νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δημοσίου».

Εξέφρασε επίσης την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι ετοιμάζεται και δεύτερο πακέτο για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Δημοσίου.Αίσθηση εξάλλου προκάλεσε η παραδοχή του ότι για τη διόγκωση του δημόσιου τομέα «είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ακόμη και τα μικρά κόμματα της Αριστεράς που δεν κυβερνούν μεν, αλλά ακολουθούν την ίδια πρακτική μέσα από τους ΟΤΑ που ελέγχουν».

«Η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών "πώς φάγατε τα λεφτά" είναι ότι "σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ παραδέχθηκε ότι ειδικά για το ζήτημα της «Αγρογή» τού ασκήθηκαν πιέσεις «για να μην εκτεθούν συνάδελφοι», αλλά εκείνος δεν υπέκυψε

.Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που έχει και την ευθύνη του νομοσχεδίου, τόνισε ότι αυτό αποτελεί η πρώτη φάση και ότι η διυπουργική επιτροπή συνεχίζει το έργο της. Διευκρίνισε δε ότι η δεύτερη φάση καταργήσεων και συγχωνεύσεων θα γίνει με νεότερο νομοσχέδιο και όχι με την εξουσιοδότηση που δίδεται από το σημερινό.

Ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στις καταργούμενες ή συγχωνευόμενες υπηρεσίες, πλην της «Αγρογή» που απολύονται, αφού –όπως είπε- πρόκειται για προσλήψεις που δεν έγιναν με τους απαιτούμενους κανόνες διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...