Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Αδιέξοδο στη νέα συνάντηση διοίκησης και ΟΜΕ-ΟΤΕ για τη συλλογική σύμβαση


Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε και η νέα συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ με αντικείμενο τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ κατηγορεί τη διοίκηση του Οργανισμού για «αδιάλλακτη και πολλές φορές ερειστική στάση», δηλώνοντας παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι δεν παζαρεύουν και δεν εκχωρούν τίποτα και απαιτούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη και ασφάλεια των εργαζομένων και της Επιχείρησης.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι απέστειλε την Τετάρτη το εξώδικο προκήρυξης της απεργιακής κινητοποίησης, για την προσεχή Τετάρτη 29 του μηνός και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν ηχηρή απάντηση.

Στο μεταξύ, σε εσωτερικό έγγραφο του Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου δυναμικού προς τους εργαζόμενους του Οργανισμού, σημειώνεται ότι η διοίκηση εξήγησε στην ΟΜΕ-ΟΤΕ την αναγκαιότητα να παραμείνει σταθερό το κόστος μισθοδοσίας και να μην αυξηθεί, καθώς υπερβαίνει το 33% των εσόδων, σε σύγκριση με το μέσο κόστος περίπου 22% στις ανάλογες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και ακόμη χαμηλότερο στους εγχώριους ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η πρόταση της Διοίκησης του ΟΤΕ είναι να διατηρηθούν οι αποδοχές για δύο χρόνια στα σημερινά επίπεδα, να καταργηθεί το αναχρονιστικό επίδομα του 30λεπτου για τη προθέρμανση των αυτοκινήτων των τεχνικών και η υπερεργασία να αμείβεται όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και όχι με το διπλάσιο.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η διοίκηση του ΟΤΕ δεν ζητά κατάργηση μισθών, όπως έγινε με τον 13ο και 14ο μισθό στον δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, ούτε προχωρά σε περικοπή προσωπικού, όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπιστεί η κρίση, αλλά αντίθετα επιθυμεί να διασφαλίσει την απασχόληση.

Στο έγγραφο αφήνονται αιχμές κατά της διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ, καθώς όπως αναφέρεται προσήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προσέγγιση άλλων εποχών, τότε που ο ΟΤΕ ήταν μονοπώλιο.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται η ανάγκη να κερδηθεί ο χρόνος για τις αλλαγές που απαιτούνται σε όλους τους τομείς της εταιρίας προκειμένου να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση της θέσης που του ανήκει στις τηλεπικοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...