Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 75.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

(ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ)


ΝΕΑ Επιταγή (Voucher) Κατάρτισης & Απασχόλησης, για άνεργους 18 έως 29 ετών, θα υλοποιήσει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα voucher για το 2014. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, συνολικά για το 2014 θα γίνουν 75.000 προσλήψεις μέσω της επιταγής κατάρτισης voucher με επίδομα έως 2.700 ευρώ. Οι θέσεις θα κατανεμηθούν ως εξής:

50.000 θέσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
15.000 θέσεις στον τουρισμό
10.000 θέσεις στον πρωτογενή και αγροτοδιατροφικό τομέαΑντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (σε οριζόντια και εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τη θέση πρακτικής άσκησης που θα τοποθετηθεί ο ωφελούμενος) οι οποίες περιλαμβάνουν:
  • πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες
  • πρακτική άσκηση 500 ωρών, σε επιχειρήσεις η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες
  • υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης
  • ιατροφαρμακευτική & ασφαλιστική κάλυψη
Επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη του ωφελουμένου αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους 18-29 ετών:
  • Απόφοιτους Γυμνασίου, Λυκείου, ΙΕΚ
  • Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολλεγίων, Πανεπιστημίων του εξωτερικού
Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν βάσει κριτηρίων, με τη μορφή μοριοδότησης.

Το Κ.Δ.Β.Μ. MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES, προετοιμάζοντας έγκαιρα τα νέα προγράμματα voucher, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ανέργους νέους, παλιούς και νέους δικαιούχους voucher, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στα προγράμματα ώστε να προλάβουμε να δηλώσουμε τη συμμετοχή σας τις λίγες ημέρες που θα ανοίξει το μηχανογραφικό σύστημα και για το λόγο ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας στα μόρια, θα επιλεχθεί ο άνεργος που έκανε νωρίτερα την αίτησή του. (θα παίξει καθοριστικό ρόλο η σειρά εγγραφής & εισαγωγής των στοιχείων ανέργων στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου)

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και αναλαμβάνουμε την άμεση υποβολή της αίτησης σας καθώς και την κατάλληλη τοποθέτηση σας σε επιχείρηση πρακτικής.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να κάνουμε τηλεφωνικά την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ αλλά και να σας ενημερώσουμε για το αν επιλεγείτε στο πρόγραμμα, κάνοντας κλικ εδώ:

Εναλλακτικά, τηλεφωνήστε στα Κ.Δ.Β.Μ. MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES
ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 - 21:00.

Αθήνα, Πελλήνης 8 - Τηλέφωνο: 2108899600 και Fax: 2117709450Θεσσαλονίκη, Εγνατία 2-4 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 και Fax: 2312 202620

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...