Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Που καταλήγει η ειδική εισφορά αλληλεγγύης;»

Η παρέμβαση του Λευτέρη  Αυγενάκη 

Στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης  και αν καταλήγει στον ΟΑΕΔ, όπως προβλέπεται , ερωτά με παρέμβαση  που κατέθεσε, ο  Βουλευτής Ηρακλείου  κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε Αθηναϊκή εφημερίδα, ο ΟΑΕΔ μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει  καμία επιχορήγηση από την  «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» για  την καταπολέμηση της ανεργίας.  Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 38, του Ν. 3986/2011, και υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, καθώς επίσης και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων/ Οργανισμών, των ΝΠΙΔ αλλά και των τραπεζών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «σε  ανεπίσημη έκθεση του ΟΑΕΔ, που  απευθύνεται προς αρμόδιους κυβερνητικούς  παράγοντες, αναφέρει επί λέξει: «Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού, αποδίδει σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς αυτής».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ερωτά, εάν όντως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης καταλήγει στον ΟΑΕΔ, και ποιο είναι το ποσό που προήλθε από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το 2012 και ποιο προβλέπεται να είναι για το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...