Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

"Μειώσεις μισθών και απολύσεις για ΕXΤRΑ εκμετάλλευση"


Ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του σούπερ μάρκετ EXTRA εξέδωσε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ Πετραλώνων- Κουκακίου- Ν.Κόσμου και αναφέρει:

"Μειώσεις μισθών και απολύσεις για ΕXΤRΑ εκμετάλλευση
Εδώ και ένα χρόνο στο Σούπερ Μάρκετ ΕΧΤΡΑ που βρίσκεται στην οδό Ευδόξου και Βρεσθένης στο Ν. Κόσμο εξελίσσεται ένα εργασιακό θρίλερ. Από τον Μάρτη του 2011 έχουν γίνει τρεις εκβιαστικές μειώσεις μισθών -στο στυλ υπογράφεις ή φεύγεις - και 9 αναιτιολόγητες απολύσεις! Οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά το βαρύ κλίμα του «σήμερα είμαι αύριο δεν είμαι», βιώνοντας την εργοδοτική τρομοκρατία.
Με το φάντασμα της ανεργίας να πλανάται, αυτό το βαρύ πέπλο υπάρχει σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Η εργοδοσία θέλει όσο το δυνατόν φτηνότερους εργαζόμενους, βυθισμένους στο φόβο και την ανασφάλεια της ανεργίας, μόνους και ψυχολογικά εξαθλιωμένους. Για αυτό το σκοπό επιστρατεύουν την εργοδοτική τρομοκρατία, ώστε να σπάσουν τις συλλογικές μορφές αντίστασης εντός και εκτός της εταιρίας και να επιβάλουν ένα κλίμα απομόνωσης και ατομισμού: κοίτα τη δουλειά σου, αλλιώς θα τη χάσεις. Η τακτική του διαίρει και βασίλευε μας είναι εξάλλου γνώριμη από τα αφεντικά κάθε εποχής.
Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπηρέτες- οι συγκυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -επιδιώκουν να βρουν διέξοδο στη κρίση τους με τις μειώσεις μισθών, με τις απολύσεις, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας με το να τινάξουν στον αέρα τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Θέλουν να ξεπεράσουν τη κρίση τους φορτώνοντάς την στις δικές μας πλάτες…
Απέναντι στο σημερινό αδιέξοδο, υπάρχει και άλλος δρόμος: διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και απαγόρευση των απολύσεων! Μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και ελαστικά εργαζόμενων! Η προοπτική μιας καλύτερης μέρας για τους εργαζόμενους είναι εφικτή και περνάει μέσα από τα μονοπάτια της συλλογικής αντίστασης, της οργάνωσης και της εργατικής αλληλεγγύης. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...