Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Συνάντηση Ν. Νικολόπουλου με ΟΤΟΕ

Το προεδρείο της ΟΤΟΕ δέχτηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι συνδικαλιστές εξέθεσαν τα μείζονα ζητήματα που ανακύπτουν στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων μετά το κλείσιμο των συνεταιριστικών τραπεζών, τις μεγάλες μειώσεις αποδοχών και το ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

«Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων επεσήμαναν ότι η γενικευμένη εργασιακή ανασφάλεια που επικρατεί στις τάξεις των συναδέλφων τους στις συνεταιριστικές τράπεζες μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί και στους εργαζόμενους των εμπορικών τραπεζών, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ύφεσης και των μεγάλων αρνητικών αποτελεσμάτων αυτής της πολιτικής σημειώνοντας ότι οι επικεφαλής των τραπεζικών ομίλων.

Ο κ. Νικολόπουλος από την πλευρά του, επεσήμανε ότι το προέχον είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η λήψη αναπτυξιακών μέτρων που θα τονώσουν την αγορά και θα αυξήσουν ξανά τον κύκλο των συναλλακτικών δραστηριοτήτων των τραπεζών.

Το βιώσιμο και ισχυρό τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας είναι ένας από τους πυλώνες της επανεκκίνησης της οικονομίας και της στήριξης της ανάπτυξης.

Η πραγματική οικονομία και η επιχειρηματικότητα έχουν ανάγκη την τόνωση της ρευστότητάς τους και αυτό μόνο οι Ελληνικές τράπεζες μπορούν να το εξασφαλίσουν.

Το κλείσιμο των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών πρέπει να είναι το τελευταίο.

Λειτουργικές συνενώσεις ΝΑΙ, αναδιαρθρώσεις ΝΑΙ, κλείσιμο ΟΧΙ.Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω την ανάγκη να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη στήριξη των εκατοντάδων τραπεζοϋπαλλήλων που έχασαν τη δουλειά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...