Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Νικολόπουλος: "Αυθαίρετες μετακινήσεις και προαγωγές προσωπικού στον ΟΑΕΔ"

«Η αντίληψη του κράτους ως κομματικό λάφυρο είναι τελικά η μόνη σταθερή… ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. κ. Νίκος Νικολόπουλος, αναδεικνύοντας τις αυθαίρετες μετακινήσεις και προαγωγές προσωπικού στον ΟΑΕΔ, την ίδια ώρα που ο Οργανισμός έχει φορτωθεί, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Ο κ. Νικολόπουλος, από το βήμα της Βουλής, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα μεταθέσεων, αποσπάσεων και προαγωγών υπαλλήλων του ΟΑΕΔ χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο, χωρίς προκηρύξεις και σχεδόν εν κρυπτώ, κάνοντας ευθέως λόγο για κομματικές εξυπηρετήσεις που συνεχίζονται ακόμα και τώρα, λίγο προτού η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές. Υπογράμμισε δε, πως το «βασίλειο αναξιοκρατίας» δυσχεραίνει την κατάσταση στον ΟΑΕΔ, τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε μεν την κατάργηση του ΟΕΕ και του ΟΕΚ, μεταφέροντας ουσιαστικά το προσωπικό και τα περιουσιακά στοιχεία των δύο αυτών οργανισμών στον ΟΑΕΔ, χωρίς σχεδιασμό και συγκεκριμένη στρατηγική και με μόνη απώλεια τις σημαντικές κοινωνικές παροχές των δύο Οργανισμών προς το κοινωνικό σύνολο.

Με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε:

«Η μετάθεση μιας πολύτεκνης μητέρας από την υπηρεσία που υπηρετούσε χωρίς αντικειμενική αιτιολόγηση ή οι τοποθετήσεις προϊσταμένων και γενικών διευθυντών με αποφάσεις της Διοίκησης και κατά το δοκούν συγκλήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, είναι μόνο παραδείγματα της ιδιοκτησιακής αντίληψης που πολλά αμετανόητα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ακόμα και σήμερα για το κράτος, αποδεικνύοντας πως οι διακηρύξεις για διαύγεια και διαφάνεια στον δημόσιο τομέα ήσαν μόνο… πυροτεχνήματα για αφελείς.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο και την Διοίκηση του ΟΑΕΔ να σταματήσει, εδώ και τώρα, κάθε πράξη μετακίνησης, απόσπασης ή προαγωγής προσωπικού στον Οργανισμό, τονίζοντας πως κάθε απόφαση που λήφθηκε σε προεκλογική περίοδο θα επανεξεταστεί, με πραγματικά, αντικειμενικά και διάφανα κριτήρια όταν η Ν.Δ. αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου.

Για εμάς, άμεση προτεραιότητα αποτελεί η απρόσκοπτη συνέχιση του κοινωνικού έργου του ΟΑΕΔ, δηλαδή η ενίσχυση των ανέργων, καθώς και η αποκατάσταση της τάξης μετά την άτυπη και άτακτη “συγχώνευση” με τον ΟΕΕ και τον ΟΕΚ. Είναι αδιανόητο να παραμένουν μετέωρες σημαντικές κοινωνικές παροχές των Οργανισμών που καταργήθηκαν και εκατοντάδες εργαζόμενοι να μην ξέρουν ποιος είναι ο ρόλος τους.

Η αποκατάσταση της λογικής στον δημόσιο τομέα μετά την λαίλαπα της “πράσινης διακυβέρνησης” θα είναι ένα δύσκολο έργο. Αλλά θα τα καταφέρουμε. Γιατί δεν έχουμε κανένα περιθώριο και δικαίωμα να αποτύχουμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...