Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αυγενάκης - ΔΗΣΥ: Έκτακτες κοινωνικές ενισχύσεις, με χαρακτήρα δανείου στους άνεργους

"Αγγίζουν το ένα εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες τουλάχιστον μέχρι το 2015. Η κυβέρνηση όμως, όχι μόνο μένει ασυγκίνητη στο δράμα χιλιάδων οικογενειών αλλά φροντίζει να τους φέρει στο όριο της ανέχειας με ολοένα και περισσότερα δυσβάστακτα μέτρα".

Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη, Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την ανεργία και τονίζονται τα εξής:

"Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ήδη προτείνει μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων, αλλά και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Έκτακτες κοινωνικές ενισχύσεις, με χαρακτήρα δανείου, που θα επιδοτείται μεν από το κράτος, αλλά θα έχει χαμηλό δημοσιονομικό κόστος.

Παράλληλα, στο εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που πρότεινε η Δημοκρατική Συμμαχία, προτείνονται μέτρα υπέρ των ανέργων ετήσιου ύψους 150 εκ. ευρώ, που, που θα προέλθουν από την δραστική μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, που επιβαρύνουν, λόγω του εφάπαξ, άμεσα τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το κράτος πρέπει άμεσα να επανακτήσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα, προτού μετατραπεί η Ελλάδα σε μία χώρα εξαθλίωσης, χωρίς καμία ελπίδα για τους πολίτες της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...