Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Νικολόπουλος: Η ΝΔ είναι αντίθετη στην κατάργηση ή απαξίωση της επικουρικής σύνταξης

Ο Υπεύθυνος  του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής  Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Έλληνες Ασφαλισμένοι υφίστανται, από τις αρχές του χρόνου, τη δεύτερη οριζόντια περικοπή κατά 20% των επικουρικών τους συντάξεων.
Περικοπή, που αποφάσισε και ψήφισε τον Οκτώβριο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Περικοπή  που, όμως, δεν εξασφάλισε τη βιωσιμότητα της επικουρικής ασφάλισης.
Το πρόβλημα διογκώθηκε από την καταστροφική οικονομική πολιτική της διετίας, που εκτόξευσε την ανεργία στα ύψη, περιορίζοντας δραματικά τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων. Επιπλέον, το αναπόφευκτο “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή και των Ασφαλιστικών Ταμείων, οδηγεί σε νέες  απώλειες τα αποθεματικά τους.
Συνεπώς, απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας και του εξορθολογισμού του Ασφαλιστικού Συστήματος, που θα στηρίζεται σε αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες και θα λαμβάνει υπόψη της τις επιπτώσεις του PSI.
Οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δυνατό να αποκαλούνται “εξορθολογισμός”.
Ειδικά όταν η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι  δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012. 
Η προτεινόμενη γιγαντιαία ενοποίηση θα πρέπει να τεκμηριωθεί από μελέτη σκοπιμότητας. Αλλά θα είναι άνευ αντικειμένου όσο μένει στάσιμη και δεν υλοποιείται η ενοποίηση των υφισταμένων ομαδοποιημένων φορέων Επικουρικής Ασφάλισης.
Σε  κάθε περίπτωση, η ΝΔ είναι αντίθετη στην κατάργηση ή απαξίωση της επικουρικής σύνταξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...