Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Απεργία διαρκείας στην Αριάδνη ΑΕΒΕ

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Αριάδνη ΑΕΒΕ αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε απεργιακό αγώνα ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλλει- χωρίς τη θέληση μας- εκ περιτροπής εργασία σε όλους από 2 έως και 3 μέρες τη βδομάδα με μισθό από 250 έως 350 € το μήνα.
Εδώ και μήνες η διοίκηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας αναγκάσει να παραιτηθούμε χωρίς να αποζημιωθούμε μιας και οι περισσότεροι από εμάς εργάζονται πολλά χρόνια στην επιχείρηση. Έχει ήδη κάνει πάνω από 12 απολύσεις, έχει μειώσει τους μισθούς με τις άδειες άνευ αποδοχών που μας επέβαλλε.
Δεν θα ανεχτούμε περισσότερα!
Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη!
Διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα. Όπως οι Χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι στο Alter που απεργούν πάνω από δυο μήνες, και τόσοι άλλοι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα.
Πραγματοποιήσαμε επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας με σχεδόν καθολική συμμετοχή όλων των συναδέλφων.  Προχωράμε  μαζί με το σωματείο μας την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από Δευτέρα 16 Γενάρη ενώ την Τρίτη 17 Γενάρη πραγματοποιήσαμε συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας με την επιχείρηση και συμμετείχαμε  το απόγευμα της ίδιας μέρας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το σωματείο μας και το ΠΑΜΕ.
Διεκδικούμε:
-Να μην εφαρμοστεί η απόφαση της επιχείρησης για εκ περιτροπής εργασία.
-Να μην εφαρμοστούν ελαστικές σχέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους. Καμία αλλαγή συμβάσεων.
-Να μην υπογραφούν ατομικές συμβάσεις εργασίας.
-Δουλειά για όλους με δικαιώματα και όχι ανεργία. 
Καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στην θυγατρική επιχείρηση Αριάδνη ΑΕ να ενώσουν τις φωνές τους με τις δικές μας. Να μην δεχτούν τις άδειες άνευ αποδοχών που προσπαθούν να τους επιβάλλουν. Τα συμφέροντα μας είναι κοινά.
Με απόφαση της σημερινής μας Γενικής Συνέλευσης στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας και στους εργαζόμενους του Alter αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται στα σχέδια της εργοδοσίας.
Το πιο δυνατό μας όπλο: η ενότητα των εργαζομένων και η ταξική αλληλεγγύη.
Οι εργαζόμενοι στην Αριάδνη ΑΕΒΕ, Ηράκλειο Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...