Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες περικοπές στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ και τη μη καταβολή δεδουλευμένων

«Οι νέες περικοπές, που αποφάσισε ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλος, στον ήδη μειωμένο μισθό στους χαμηλόμισθους εργαζομένους του ΕΚΑΒ από 240 έως 300 ευρώ μηνιαίως πλήττει ουσιαστικά το εισόδημά τους και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Βάλλει κατά της ποιοτικής, αποτελεσματικής προσφοράς υπηρεσιών προς τον πολίτη. Ταυτόχρονα, ο αρμόδιος Υπουργός δεν δεσμεύτηκε πότε ακριβώς θα καταβληθούν στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ τα δεδουλευμένα εξαιρέσιμα έως και 4 μηνών, αλλά και οι αποζημιώσεις 6 μηνών που τους οφείλονται.

Η Δημοκρατική Συμμαχία τονίζει ότι η καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων που παραμένουν σε εκκρεμότητα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Ωστόσο, υπογραμμίζουμε ότι με τις μονομερείς περικοπές μισθών των εργαζομένων και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων δεν γίνεται ουσιαστική περικοπή των δαπανών στο χώρο της υγείας. Αντίθετα, αυτή θα προκύψει ως αποτέλεσμα μιας γενναίας αναδιάρθρωσης του χώρου της Υγείας και του εξορθολογισμού της λειτουργίας του.


Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει να διαχειρίζεται με το φόβο του πολιτικού κόστους και με αποσπασματικό τρόπο το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Με επιλεκτικές συμφωνίες που κάνει ανάλογα με την ισχύ και την παρέμβαση κάθε κλάδου, διατηρεί το ίδιο καθεστώς, χωρίς να προχωρά στις αναγκαίες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...