Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόγραμμα απασχόλησης 120.000 ανέργων στους δήμους

Πρόγραμμα - μαμούθ για την απασχόληση την προσεχή τριετία περίπου 120.000 ανέργων σε έργα των δήμων όλης της χώρας με την μέθοδο της επιστασίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης διευκρίνησε ότι οι ο κάθε άνεργος που θα προσληφθεί με αυτή τη διαδικασία θα μπορεί να κάνει ως και 135 ημερομίσθια το χρόνο.

Το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτείται εν μέρει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με κονδύλια από το ΕΣΠΑ θα τεθεί υπό την άμεση εποπτεία του ΑΣΕΠ. 

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Υπεύθυνος  του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής  Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η ανακοίνωση του Προέδρου του ΑΣΕΠ στερεί πλέον από κάθε νομιμοποίηση το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που προβλέπει προσλήψεις μέσω ΜΚΟ. Η Κυβέρνηση είναι πια διπλά εκτεθειμένη.
Πρώτα, γιατί προκήρυξε ένα έργο διάτρητο και αδιαφανές. Παρέδωσε τη διαχείριση Ευρωπαϊκών πόρων και την ευθύνη πρόσληψης ανέργων σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, σε ΜΚΟ χωρίς προϋποθέσεις και κριτήρια.
Δεύτερον, γιατί μετά την καθολική κατακραυγή κατέφυγε στα ψεύδη. Διαβεβαίωσε την Ελληνική Βουλή ότι έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία των προσλήψεων.
Μετά την  αποκάλυψη της διπλής πλεκτάνης, η Κυβέρνηση μόνο μια επιλογή  έχει:
Να σταματήσει, να αποσύρει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και να επαναλάβει την προκήρυξη του έργου χωρίς μεσάζοντες, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Οι ενστάσεις  για την περαιτέρω καθυστέρηση  του έργου δεν ευσταθούν, γιατί  σχεδιάζονται ένα χρόνο τώρα. Λίγες  εβδομάδες καθυστέρησης αξίζουν  να διασφαλιστεί η διαφάνεια και  το αίσθημα δικαίου για τους Άνεργους. Τα έχουν ανάγκη, όσο και την εργασία, ίσως και περισσότερο.
Ο κόσμος της  εργασίας, ο κόσμος της επιχειρηματικότητας  και της αγοράς, οι ανάγκες των  ανέργων, των εργαζομένων, δεν συνιστούν  μέριμνα αυτής της κυβέρνησης. Μέριμνα αυτής της κυβέρνησης συνιστά η συνέχιση του πελατειακού  και μικροκομματικού κράτους που τόσα χρόνια έθρεψε το ΠΑΣΟΚ».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...