Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Βολές από τη ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση για τις απολύσεις σε Μετρό και ΟΣΕ


Την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις 286 εργαζομένων στο Μετρό εκφράζει την Τετάρτη η ΓΣΕΕ, βάλλοντας και κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ στο οποίο βλέπει απολύσεις προσωπικού.

Την Τρίτη είχε ανακοινώθηκε ότι η διοίκηση του Μετρό επιμένει στη μη ανανέωση των συμβάσεων 286 εργαζόμενων, απόφαση που σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ εξυπηρετεί «καταφανέστατα μικροκομματικά συμφέροντα και τούτο, γιατί, όπως βεβαιώνουν οι εργαζόμενοι της εταιρίας, το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη αδειών».

Σχετικά με τον ΟΣΕ, η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας υποστηρίζει πως το υπουργείο Υποδομών «φαίνεται πως έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο των περικοπών θέσεων εργασίας, παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως καταβάλλει - δήθεν - προσπάθειες να μη γίνουν απολύσεις». Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν στα ΜΜΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το σχέδιο … εξυγίανσης του ΟΣΕ περιλαμβάνει κατάργηση του σιδηροδρομικού δικτύου σε ένα μεγάλο κομμάτι της Επικράτειας, που σημαίνει αυτόματα και κατάργηση θέσεων εργασίας».

Η ΓΣΕΕ αναφέρει επίσης πως η κυβέρνηση «μιλάει για χρέη του ΟΣΕ της τάξης των 10 δισ. ευρώ, αλλά δεν λέει ότι τα 7,7 δισ. ευρώ είναι οφειλές του δημοσίου στον ΟΣΕ για τις υποδομές και το 1,7 δισ. οφειλές επίσης του δημοσίου στον ΟΣΕ για επιδότηση εισιτηρίων και άγονων γραμμών, δεν λέει ότι στο "πλεονάζον προσωπικό" οφείλονται 20.000 ημέρες ρεπό, άρα μόνο πλεονάζον δεν μπορεί να είναι».

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τους εντολείς της "κατακτητές" να τινάξουν στον αέρα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα» συμπληρώνει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, καταλήγοντας: «Μολών λαβέ στο Μετρό και τον ΟΣΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...