Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Τελεσίγραφο υπ. Εργασίας για τις οφειλές στα Ταμεία


Τελεσίγραφο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου για τις οφειλές στα Ταμεία έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός έδωσε προθεσμία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου για την υπαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων οφειλετών στις σχετικές ρυθμίσεις του υπουργείου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής για τις μεγάλες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 300.000 ευρώ.

«Όλοι οι οφειλέτες καλούνται μέχρι 15 Οκτωβρίου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, βάσει μιας ρύθμισης που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος, που είναι πολύ επιεικής διότι δεν έχει προκαταβολή αφενός και αφετέρου μειώνει κατά 80% τις προσαυξήσεις, δηλαδή την τιμωρία αυτού που καθυστερεί», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 989, και πρόσθεσε ότι το υπουργείο αποσκοπεί με αυτόν τον τρόπο να συγκεντρώσει γύρω στα 300 με 400 εκατομμύρια ευρώ.

«Η πολιτική μας είναι να μπουν στη ρύθμιση αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι, αλλά μετά τις 15 Οκτωβρίου να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος για όποιους δεν προσέλθουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους», ξεκαθάρισε ο κ. Λοβέρδος.

Εξάλλου, στη συνέντευξή Τύπου, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε νέα προγράμματα απασχόλησης για τη συγκράτηση της ανεργίας, με κοινοτική χρηματοδότηση. «Έχουμε», εκτίμησε, «ενθαρρυντικά στοιχεία από το τομέα της εργασίας και αυτό γιατί έχουμε πολιτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...