Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Μαζική η συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα η μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με την συμμετοχή σωματείων, συνταξιούχων, εργαζομένων και σπουδαστών. Στην ομιλία του ο Δήμος Κουκούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας υνταξιούχων του ΙΚΑ έκανε λόγο για «αντεργατικές πολιτικές που καταδικάζουν τον λαό στη φτώχεια και υπαγορεύονται από τις πολιτικές του κεφαλαίου».

Χαρακτήρισε την κατάσταση του ΕΟΠΠΥ «άθλια όπως και το σύνολο της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει για τις αποδοχές που λαμβάνουν και ζήτησε την αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, των επιδομάτων κοινωνικής αλληλεγγύης και των δαπανών υγείας.

Ζήτησε επίσης την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ από το κράτος καθώς επίσης και την χρηματοδότηση του ΙΚΑ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Οργανισμού Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Με κεντρικό σύνθημα «ούτε συμβιβασμός ούτε αυταπάτες, στην κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες» περίπου έξι χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος, όπου και παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα.

Κλειστές παραμένουν οι Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Βασ. Ολγας στο ύψος της Βουλής, ενώ δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Σταδίου.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...